De zondagsbrief van 23 maart 2014

Bevestiging ouderlingen

Met vreugde kunnen we u meedelen dat een aantal gemeenteleden zich beschikbaar heeft gesteld voor het ouderlingschap. Het zijn Gerda Niemeijer, Elsbeth Willemse, Bert Schmaal en Harry Wienke. Vandaag vindt de bevestiging plaats.

Henk Wieringa

 

De pastorale raad

De pastorale raad komt dinsdag 25 maart bij elkaar om 14.30 uur.

 

Bij de vieringen

Zondag 30 maart is er weer een dienst om 10.00 uur (zomertijd) met ds. Peter Buikema als voorganger. Er is dan aandacht voor de video ‘ongerechtigheden met zorg en liefde wegstrijken’ van Wilma Drooger. We lezen onder andere Johannes 9:1-39 over de genezing van een blinde.

 

Voedselbank

30 maart kunt u weer de producten voor de voedselbank Groningen inleveren op de tafel achter in de kerk. De diaconie brengt de producten dan naar de voedselbank. De afgelopen maand zijn er weer vele en mooie producten ingeleverd. Hiervoor hartelijk dank.

In Groningen neemt het aantal mensen dat noodgedwongen gebruikt maakt van de voedselbank alleen maar toe, dus alle beetjes helpen. Hopelijk staat de tafel op zondag 30 maart weer vol.

Namens de diakenen, Hedde Smit.

 

Sam’s Kledingactie, Cordaid Mensen in Nood!

Op zaterdag 5 april vindt in Groningen - Zuid de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen:

 

van 9.00 uur tot 11.00 uur bij: Kerkgebouw De Ark aan de Haydnlaan

van 9.00 uur tot 12.00 uur bij: Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202

 

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar projecten van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Graag vragen wij dit voorjaar een laatste maal uw aandacht voor een preventieproject van Cordaid in het Zuiden van India, dat Sam’s Kledingactie voor het derde achtereenvolgende jaar steunt.

Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra hier aan evacuatiecentra waar mensen een veilig heenkomen kunnen vinden. De planning is dat deze centra eind dit jaar opgeleverd kunnen worden. Wij hopen nog één keer, met u, de handen ineen te slaan voor dit waardevolle project: Help mee, voor India!

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus