De zondagsbrief van 16 maart 2014

Groenesteinflatkring

De Groenesteinflat komt dinsdag 18 maart bij elkaar om 16.15 uur.

 

Koffieochtend

Woensdag a.s. 19 maart bent u van harte welkom in De Ark tussen 10 en 12 uur. De koffie staat weer klaar en er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Miep Baas-Wilschut

 

Alle dingen nieuw

De kring over het te verschijnen boek van Erik Borgman ‘Alle dingen nieuw’ komt donderdag 20 maart bij elkaar in De Ark. In verband met de komst van Erik Borgman is de aanvangstijd 19.30 uur.

 

Concert Bragi

Wie: Groninger Studenten Muziek Gezelschap Bragi

Wanneer: Op vrijdag 21 maart 2014 om 20:15

Waar: In De Ark, Helpman te Groningen

Wat: Wij zullen de volgende muziek ten gehore brengen:

Grootkoor: Miserere Mei, Deus - Allegri

Vespers (1, 6, 7 en 13) (o.l.v. Jeroen Helder)

Orkest: Vioolconcert - Tchaikovsky (o.l.v. Pieter van der Wulp, soliste: Kaja Nowak)

Prijzen: Regulier: €12,50

Over GSMG Bragi: De studenten muziekvereniging GSMG Bragi is in 1882 opgericht voor Groningse studenten en is daarmee de oudste studenten muziekvereniging van Groningen. Hoewel Bragi begon met alleen een koor heeft de vereniging inmiddels 3 geledingen: een grootkoor, orkest en a-capella koor en telt zij al meer dan 100 leden! Jaarlijks worden er concerten gegeven in december, maart, mei en juni.

Kijk op onze site of op de facebook-pagina voor meer informatie: www.bragi.nl en facebook.com/GsmgBragi

 

Bevestiging ouderlingen

Met vreugde kunnen we u meedelen dat een aantal gemeenteleden zich beschikbaar heeft gesteld voor het ouderlingschap. Het zijn Gerda Niemeijer, Elsbeth Willemse, Bert Schmaal en Harry Wienke. Op zondag 23 maart zal de bevestiging plaats vinden.

Henk Wieringa

 

 

Sam’s Kledingactie, Cordaid Mensen in Nood!

Op zaterdag 5 april vindt in Groningen - Zuid de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen:

 

van 9.00 uur tot 11.00 uur bij: Kerkgebouw De Ark aan de Haydnlaan

van 9.00 uur tot 12.00 uur bij: Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202

 

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar projecten van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Graag vragen wij dit voorjaar een laatste maal uw aandacht voor een preventieproject van Cordaid in het Zuiden van India, dat Sam’s Kledingactie voor het derde achtereenvolgende jaar steunt.

Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra hier aan evacuatiecentra waar mensen een veilig heenkomen kunnen vinden. De planning is dat deze centra eind dit jaar opgeleverd kunnen worden. Wij hopen nog één keer, met u, de handen ineen te slaan voor dit waardevolle project: Help mee, voor India!

 

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

 

Beelden van Passie en compassie

Zaterdag 8 maart was de start van het Veertigdagentijd project Beelden van Passie en compassie in De Ark. Vier beeldend kunstenaars maakten werk dat in de diensten van de wijkgemeente tot en met Pasen gebruikt zal worden: Wilma Drooger, Reinier van den Berg, Peter Wortel en Evelyn van Oosterhout. Zaterdag werd een openingstoespraak gehouden door prof. Evert Jonker en er was een optreden van het Hortuskwintet onder leiding van Halbe de Jong.

Tegelijkertijd is ook werk van deze vier in De Fontein te zien en wordt dat daar gebruikt in de diensten. Volgend jaar zullen tijdens de Veertigdagentijd de werken die nu in De Ark zijn naar de Fontein gaan en omgekeerd.

Peter Buikema

   

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus