De zondagsbrief van 9 februari 2014

VDA

Dinsdag 11 febr. om 14.30 uur is onze volgende bijeenkomst in De Ark. Spreekster is mevr. Elly Bos. Als verpleegkundige is ze werkzaam geweest in Malawi. Over haar ervaringen en werk in Malawi komt ze ons vertellen.

Hartelijk welkom!

Gerda ten Berge

 

Bijbel uit de kast - Job

Woensdag 12 februari is de derde avond in de reeks “Bijbel uit de kast”. Deze keer zal ds. Marga Baas ingaan op het boek Job. De avond wordt gehouden in de Protestantse Theologische Universiteit, aan de Oude Ebbingestraat 25, van 20.00 – 22.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Volgende zondag

Zondag 16 februari zal ds. Rob Fortuin voorgaan in de dienst.

 

Deurcollecte

Per 1 maart krijgt de deurcollecte een nieuwe bestemming. Mocht u een suggestie voor een bestemming hebben dan vernemen we dat graag van u. De komende periode zal het een bestemming buiten Nederland zijn. We horen graag van u.

 

Bloemen

5/1       Dhr. en mevr. Van der Kouwe, De Savornin Lohmanlaan 36

Dhr. en mevr. Kiewiet, Haydnlaan 23

12/1     Mevr. Venekamp, zij woonde in de Groenesteinflat 122

Dhr. J. van der Laan, Chopinlaan 104

19/1     Mevr. Kunst, Groenesteinflat 120

Mevr. Hoekstra, Coendershof

26/1     Oec. dienst: Mevr. Winter, Chopinlaan 54

 

Beheer De Ark

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. De kerkrentmeesters hebben echter niet stil gezeten. Allereerst over de actie kerkbalans. Er zijn 330 enveloppen verspreid onder onze gemeenteleden. Het was zeer verheugend dat gemeenteleden zelf zoveel enveloppen hebben bezorgd bij alle adressen. Op het kerkelijk bureau zijn ze nu driftig de toezeggingen aan het tellen. We zijn benieuwd naar het resultaat. Verder hebben we een nieuw keukenblok in De Ark op stapel staan. De kookgroep is daar zeer mee ingenomen. De afwasautomaat komt dan wat hoger te staan zodat we ons niet meer zo hoeven te bukken. In de maand maart zal de installatie plaatsvinden. Zoals u misschien hebt gezien zijn er veel lampen stuk in de plafondverlichting. Het is echter een hele klus die lampen te vervangen. Maar het gaat gebeuren. Aangezien het beheer van ‘De Ark’ een hele klus is en één kerkrentmeester wel erg weinig is, hebben we afgesproken dat
Hedde Smit en Henk Wieringa ook een deel van die taken op zich nemen. De verdeling van de werkzaamheden stemmen we onderling af. Tot slot, zoals bekend hebben we met onze huidige beheerder een contract tot 1 juli van dit jaar. Hoe het daarna verder gaat, daarover valt nu nog niets te zeggen. Wel is het zo dat onze koster/beheerder momenteel met ons een schoonmaakcontract heeft afgesloten voor drie uur per week. Op vrijdagmorgen maakt hij de kerk schoon. Voor het weekend ziet alles er dan weer ‘brandschoon’ uit.

Namens de wijkkerkrentmeesters,

Imme Oosterveld

 

Van het Wijkfonds

Per 31 december 2013 is de boekhouding van het wijkfonds over het boekjaar 2013 afgesloten. In dat jaar heeft het fonds een bedrag van € 7.139,50 aan donaties ontvangen. Met dat geld hebben we weer al onze projecten etc. kunnen betalen, zoals de zondagse bloemen, de liturgieën, de kunstprojecten, het Arkkoor, het zondagse koffiedrinken, de activiteiten van de vrouwendienst De Ark en nog vele andere zaken. Alle gevers hartelijk dank. Ook voor dit jaar hopen we weer op een bijdrage te mogen rekenen. Bijzondere gedenkmomenten in ons leven zijn een mooie gelegenheid om ook het wijkfonds te gedenken, zoals een verjaardag of een jubileum. Wellicht ten overvloede nog even het banknummer van het wijkfonds. Het is NL47INGB0001431670 t.n.v. Stichting Wijkfonds Protestantse wijkgemeente Helpman.

Namens het bestuur van het wijkfonds,

Imme Oosterveld

 

Het Vakantiebureau

Het is nu nog winter maar veel mensen denken al weer aan de zomer en aan de vakantie, maar voor velen ook in onze gemeente is dat gelet op hun fysieke gesteldheid niet of moeilijk te realiseren. Wij willen onder uw aandacht brengen dat ook voor mensen met beperkingen de mogelijkheid bestaat om op vakantie te gaan.

In de vakantiehuizen van het Vakantiebureau van de Protestantse Kerk “De Werelt” te Lunteren zijn vele mogelijkheden om een week lang zorgeloos te genieten.

Enkele mogelijkheden: Vakanties voor ouderen: Wanneer u vitaal bent maar wel enige hulp of begeleiding bij verzorging of uitstapje nodig hebt, kunt u hier gebruik van maken.

Vakanties met zorg: Als u {veel} hulp nodig bent bij de dagelijkse of verpleegkundige zorg zult u het een hele week erg naar u zin hebben. Ook echtparen zijn van harte welkom. Ook zijn er vakanties voor mensen met een visuele beperking. Vakantie voor echtparen met een dementerende partner, ook die mogelijkheid bestaat. En voor mensen die graag creatief bezig zijn, zijn er speciale weken, ook als u rolstoel gebonden bent.

Vakantie voor mantelzorgers. Zo zijn er vele mogelijkheden om toch op vakantie te gaan. Hebt u belangstelling of kent u iemand in onze gemeente die ervoor in aanmerking komt, neem gerust contact op.

U kunt mij altijd bellen of per e-mail bereiken. Hedde Smit {T} 5263976 {E} Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Achterin de kerk kunt u informatie vinden van het Vakantiebureau

 

Vrijwilligers gezocht

Het Vakantiebureau is op zoek naar vrijwilligers met een zorgachtergrond. Deze vrijwilligers zijn nodig in de vakantieweken die het Vakantiebureau organiseert. Het gaat met name om verpleegkundigen {niveau 5, 4 en 3} en recreatiemedewerkers.

Op www.hetvakantiebureau.nl kunt u meer informatie vinden.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus