De zondagsbrief van 2 februari 2014

Bij de viering op 2 februari

In deze dienst van Schrift en Tafel lezen we een gedeelte uit de eerste brief van Paulus aan de gemeente in Korinte – over de wijsheid van God die haaks staat op de wijsheid van de wereld.

We vervolgen daarnaast de lezing uit het Matteüsevangelie. Na de ouverture en de verhalen over de doop van Jezus en de roeping van de eerste discipelen wil Matteüs zijn lezers bekend maken met het onderricht van Jezus. Vijf leerredes heeft hij in zijn boek verwerkt. De eerste is de Bergrede. We horen vandaag daarvan de inleidende woorden, bekend geworden als de zaligsprekingen.

 

Liedmiddag

Vanmiddag vanaf 15.00 uur staan de deuren van De Ark open. Een jaar en een dag na het overlijden van Herman Verbeek zingen we liederen van zijn hand en voeren we zijn laatste werk uit: De cantate van de beeldentuin. Het programma begint om 15.30 uur. Medewerkenden zijn: een projectkoor o.l.v. Chris van Bruggen en Anneke van der Heide, Peter Rippen (vleugel), solisten en instrumentalisten.

 

De Groenesteinflatkring

De Groenesteinflatkring komt dinsdag 4 febr. bij elkaar om 14.15 uur.

 

Koffieochtend

Woensdag a.s. 5 februari bent u van harte welkom in De Ark tussen 10 en 12 uur. De koffie staat weer klaar en er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Miep Baas-Wilschut

 

Erik Borgman

Donderdag 6 februari is de eerste bijeenkomst van de Borgmankring.Erik Borgman is een van de meest gelezen theologische auteurs in Nederland. Hij schreef o.a. het boek “Overlopen naar de barbaren” en het essay “Wortelen in vaste grond”. Borgman is leken dominicaan en hoogleraar theologie aan de universiteit van Tilburg. Hij is bezig een boek te schrijven waarin hij de belangrijkste theologische thema’s op een nieuwe wijze doordenkt. We hebben van hem enkele passages ontvangen om met elkaar te kunnen bespreken. Dat doen we op 3 avonden. De vierde en laatste keer zal hij zelf aanwezig zijn om met ons van gedachten te wisselen.

De avonden vinden plaats in De Ark, steeds van 20.00 – 22.00 uur, o.l.v. pastor Stefan Magnus (Salvator Maria Parochie), Peter Buikema en Marga Baas. Overige data: 20 februari, 6 en 20 maart. U kunt zich nog opgeven bij één van de voorgangers!

 

Bijbel uit de kast - JOB

Woensdag 12 februari is de derde avond in de reeks “Bijbel uit de kast”. Deze keer zal ds. Marga Baas ingaan op het boek Job. De avond wordt gehouden in de Protestantse Theologische Universiteit, aan de Oude Ebbingestraat 25, van 20.00 – 22.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Deurcollecte

Per 1 maart krijgt de deurcollecte een nieuwe bestemming. Mocht u een suggestie voor een bestemming hebben dan vernemen we dat graag van u. De komende periode zal het een bestemming buiten Nederland zijn. We horen graag van u.

 

Dank

Wij bedanken hartelijk voor het mooie boeket bloemen dat we van de gemeente kregen afgelopen zondag. Het doet ons heel goed nu wij niet in de kerk kunnen komen.

Harm en Ineke Winter

 

Het Vakantiebureau

Het is nu nog winter maar veel mensen denken al weer aan de zomer en aan de vakantie, maar voor velen ook in onze gemeente is dat gelet op hun fysieke gesteldheid niet of moeilijk te realiseren. Wij willen onder uw aandacht brengen dat ook voor mensen met beperkingen de mogelijkheid bestaat om op vakantie te gaan.

In de vakantiehuizen van het Vakantiebureau van de Protestantse Kerk “De Werelt” te Lunteren zijn vele mogelijkheden om een week lang zorgeloos te genieten.

Enkele mogelijkheden: Vakanties voor ouderen: Wanneer u vitaal bent maar wel enige hulp of begeleiding bij verzorging of uitstapje nodig hebt, kunt u hier gebruik van maken.

Vakanties met zorg: Als u {veel} hulp nodig bent bij de dagelijkse of verpleegkundige zorg zult u het een hele week erg naar u zin hebben. Ook echtparen zijn van harte welkom. Ook zijn er vakanties voor mensen met een visuele beperking. Vakantie voor echtparen met een dementerende partner, ook die mogelijkheid bestaat. En voor mensen die graag creatief bezig zijn, zijn er speciale weken, ook als u rolstoel gebonden bent.

Vakantie voor mantelzorgers. Zo zijn er vele mogelijkheden om toch op vakantie te gaan. Hebt u belangstelling of kent u iemand in onze gemeente die ervoor in aanmerking komt, neem gerust contact op.

U kunt mij altijd bellen of per e-mail bereiken. Hedde Smit {T} 5263976 {E} Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Achterin de kerk kunt u informatie vinden van het Vakantiebureau

 

Vrijwilligers gezocht

Het Vakantiebureau is op zoek naar vrijwilligers met een zorgachtergrond. Deze vrijwilligers zijn nodig in de vakantieweken die het Vakantiebureau organiseert. Het gaat met name om verpleegkundigen {niveau 5, 4 en 3} en recreatiemedewerkers.

Op www.hetvakantiebureau.nl kunt u meer informatie vinden.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus