De zondagsbrief van 12 januari 2014

De komende zondagen

Vandaag gaat ds. Peter Buikema voor in een dienst van Schrift en Tafel. Medewerking wordt verleend door het Arkkoor. Na de dienst is er een gemeenteberaad. De wijkkerkenraad wil graag met u van gedachten wisselen over de ontwikkelingen in de Protestantse Gemeente Groningen, o.a. met het oog op de stedelijke bezinningsdag die op zaterdag 8 februari zal plaatsvinden.

Op zondag 19 januari zal ds. Adri Sevenster gastvoorganger zijn.

 

VDA

Op dinsdag 14 januari is onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. We beginnen om 14.30 uur. Onze spreker is de heer De Geus. Zijn uitgangspunt is het wandkleed dat in de podiumzaal hangt. Het is ooit geborduurd door leden van de V.V.D. uit de Helperkerk. Het zijn allemaal voorstellingen uit Israël. Welkom!

Gerda ten Berge

 

Maaltijdgroep

15 januari a.s. is er weer gelegenheid om deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd. Voor opgave ligt er in de hal van de kerk een intekenlijst.

Namens de kookgroep,

Didy Smit tel. 5263976

 

Diaconale collecte Broodfonds

Op zondag 19 januari wordt er gecollecteerd voor de Actie Broodfonds Open Hof. Een broodmaaltijd is voor ons een vanzelfsprekendheid. Zo niet voor de bezoekers van de Open Hof. Deze mensen kunnen daar een broodmaaltijd nuttigen. Maar ook de Open Hof wordt getroffen door bezuinigen, waardoor deze broodmaaltijd in gevaar is. Daarom is er de Actie Brood gestart. Er is € 4000,00 nodig om een jaar lang broodmaaltijden te kunnen geven.

De diaconie doet daarom een beroep op u om deze actie financieel te steunen.

Namens de diaconie Henk Vos.

 

Meer geluk dan grijsheid

Dinsdag 21 januari lezen we enkele fragmenten uit het boekje van Jean-Jaques Suurmond, dat de uitdagende titel draagt: Meer geluk dan grijsheid. De auteur ziet het ouder worden als een spirituele kans. We bespreken zijn visie en vergelijken die met eigen ervaringen en inzichten. U kunt zich tot 12 januari opgeven bij Marga Baas, 5798506, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Peter Buikema 0596-628 968, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Week van gebed voor de eenheid

Van 19 januari tot 26 januari vindt de Week van gebed voor de eenheid plaats. Het thema, dat dit jaar is aangedragen door de kerken in Canada, luidt: “Is Christus dan verdeeld?”. Het is een citaat van Paulus (1 Kor.1: 13), die de gelovigen in de havenstad Korinte oproept tot eensgezindheid. In het kader van deze gebedsweek wordt op zondag 26 januari in Groningen Zuid een oecumenische dienst gehouden, die is voorbereid door gemeenteleden, parochianen en voorgangers van de Immanuelkerk, De Salvator-Mariaparochie en De Ark. De viering vindt plaats in de Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202. Let op de aanvangstijd: 11.00 uur!

 

Bloemen

Op 15 december nog eenmaal bloemen in deze maand. Mevr. Mesander, Helperzoom 385. Na een ziekenhuisopname weer thuis. En mevr. Huseman, Thorbeckelaan 14. Ook zij was weer thuis na een ziekenhuisopname.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus