De zondagsbrief van 8 september 2013

Startzondag

Vandaag is het startzondag. Voorganger is ds. Peter Buikema. De dienst staat in het teken van de introductie van het nieuwe Liedboek. Eindelijk kunt u het exemplaar dat u eind mei hebt aangeschaft volop in gebruik nemen! Medewerking wordt verleend door het Arkkoor o.l.v. Chris van Bruggen en Tineke Wieringa. Traditiegetrouw worden bij de koffie na afloop van de startdienst allerhande lekkernijen geserveerd.

 

Nieuw aanbod van kringen en activiteiten

Aan dit begin van het kerkelijk seizoen verschijnt er weer een nieuw programmaboekje waarin u het stedelijk aanbod van kringen en activiteiten (inclusief die van De Ark) kunt aantreffen. Ditmaal is de uitgave verzorgd door de Stedelijke Raad van Kerken. Ook in het volgende nummer van KiS treft u een overzicht aan van alles wat er te doen is. Het aanbod is gevarieerd en zeer de moeite waard!

 

V.D.A.

Dinsdag 10 september is onze eerste VDA-bijeenkomst in De Ark om 14.30 uur. Deze middag hebben we geen vast programma. Naast de ‘vaste’ punten is er altijd wel een vakantie-ervaring. Welkom!

Gerda ten Berge

 

Avond over de Dode Zeerollen

Van 9 juli 2013 t/m 5 januari 2014 is er in het Drents Museum in Assen een grote tentoonstelling over de befaamde Dode Zeerollen. Er worden 16 fragmenten vertoond van de originele rollen. Daarnaast zijn er objecten te zien uit het oude Judea, uit de nederzetting van Qumran en uit Jeruzalem.

Op woensdag 18 september a.s. zal Jan Kees de Geus in De Ark een lezing over de Dode Zeerollen houden. De avond begint om 20.00 uur. Ieder is van harte welkom.

Op zaterdag 5 oktober is er onder zijn leiding een excursie naar Assen.

 

Aanmelding Jacobspad

Op zaterdag 28 september a.s. zullen we weer een etappe lopen van het Jacobspad. De route gaat van Spier over het Dwingelderveld naar Ruinen (ca. 16 km). We reizen per auto naar het startpunt. Aan het einde van de tocht is er een korte viering in de Mariakerk van Ruinen. Voor verdere informatie en opgave graag voor 21 september contact opnemen met Marga Baas, T: 050-5798506 of E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Beste gemeente van De Ark

Afgelopen zondag hebt u ons verrast met een prachtige zonnige bloemengroet. Hartelijk dank voor dit blijk van betrokkenheid. De bij een val gebroken pols en gekneusde knie van Baukje herstellen goed.

Baukje en Klaas Boskma

 

Lieve gemeenteleden

Hartelijk dank voor de vele blijken van medeleven met ons beider ziekte.

Corrie en Roelof Rietsema-Simons

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei