De zondagsbrief van zondag 18 april 2021

Zondagsbrief
De volgende zondagsbrief zal verschijnen op zondag 2 mei 2021.

Beste mensen,
Eindelijk is het dan zover. De Ark mag weer open op zondagochtend. De wekelijkse kerkdienst mag weer gehouden worden voor 30 mensen. Wat een feest. Vorige week hoorde ik een mooi muziekstuk op radio 4 muziek van een brassband. Ze speelden een compilatie van verschillende liederen met daarin ook het lied: Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Ik was diep ontroerd toen ik dit hoorde. Zo mooi........hier sprak voor mij de hoop uit om samen weer kerk te kunnen en mogen zijn. Om liturgie te vieren. Om proberen te helen wat uit elkaar gescheurd was. Natuurlijk hadden we het geluk dat we in de afgelopen maanden op woensdagochtend samen koffie konden drinken en dat we onze zorgen maar ook onze nieuwtjes konden delen met elkaar. En het was zo mooi om te zien dat de mensen heel blij waren om elkaar weer te zien. Het is fijn om te weten dat velen van u nu gevaccineerd zijn. Laten we hopen en bidden dat het licht aan het einde van de tunnel groter mag worden zodat we straks ons normale leven weer een beetje kunnen oppakken. We zullen nog wat geduld moeten hebben maar uiteindelijk zal het goed komen. Helaas zal ik zondag de eerste dienst niet kunnen bijwonen maar ik hoop dat jullie het goed zullen hebben met elkaar en kunnen genieten. Ik wens jullie allen een mooie en gezegende dienst toe en alle goeds voor de komende tijd.
Hartelijke groet,
Frieda Jager

Kerkdiensten
Volgende week zondag, 25 april, gaat in De Ark voor ds. Jan Bolt, emeritus predikant en oud-Helpenaar en op 2 mei ds. Itse de Boer, emeritus predikant en lid van onze gemeente.
Voor de diensten in De Ark kunt u zich aanmelden via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Eventueel telefonisch woensdag tussen 9:30 en 11:30 uur op tel. 050-525 36 84 of bij Lenie Kuizenga tel 06-28 31 95 70.
Opgave uiterlijk de donderdag vóór de zondag.

Op 25 april gaat in de Immanuelkerk voor ds. Diete Kits uit Bovensmilde en op 2 mei ds. Anita Akkerman.
Voor de diensten in de Immanuelkerk kunt u zich aanmelden via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eventueel telefonisch bij de scriba Elly Bos 06-19 24 92 18 of bij Lily Bierling, tel 050-525 70 60.
Opgave uiterlijk de donderdag vóór de zondag.

Voor beide kerken geldt dat er tijdens de dienst niet mag worden gezongen, alleen door de vier zangers. Er is helaas ook geen koffiedrinken na de dienst. Denkt u aan het dragen van een mondkapje bij binnenkomst in de kerk en bij vertrek en aan de 1,5 meter afstand?

Ambtsdragers
De kerkenraad van Groningen Zuid heeft in de vergadering van januari j.l. besloten dat voortaan alle ouderlingen en diakenen wisselend dienst zullen doen in beide kerkgebouwen.
Vandaag, 18 april, is ouderling van dienst Tjip van der Werf. U kent zijn naam als voorzitter van de beroepingscommissie. Diakenen zijn Trijnie Oldenziel en Elly Bos, scriba van de wijkkerkenraad.

Woensdagochtend
Op woensdagochtend is De Ark open van 10.00-11.00 uur en de Immanuelkerk ook van 10 tot 11 uur. U bent van harte welkom voor het aansteken van een kaarsje, een kopje koffie en/of een gesprekje.

Bloemen
Een aantal weken geleden kregen we ‘s zondags een heel mooi boeket witte bloemen. We waren er bijzonder blij mee en hebben er lang plezier van gehad.
Heel hartelijk bedankt,
Syb en Fiet Huiser-Post

Bericht van INLIA
Noodkreet: help de Karen
Aan de Chartergemeenschappen
“Mensen zijn bang, nat en hebben honger”
Beste vrienden en vriendinnen,
Wij vragen uw aandacht voor een noodkreet:
Voorganger Naw Winsome Paul van de Karen Baptist Church en onze directeur John van Tilborg roepen op de Karen-bevolking te helpen. INLIA heeft een bankrekeningnummer opengesteld waarop u kunt doneren voor noodhulp aan vluchtelingen die in de jungle schuilen voor aanvallen van het Myanmarese (Birmese) leger.
Mensen zijn bang, nat en hebben honger. Ze hebben eten nodig, medische verzorging en een plek om te schuilen. Het regenseizoen is net begonnen”, vertelt Naw Winsome Paul, zelf Karen, vanuit het verre Oosten. Haar emotie is hoorbaar. Ze kent mensen die nu ergens in het gebied schuilen. Zoals de hoogzwangere zus van een vriend, die vorige week uitgerekend was en van wie ze al een week niets hebben gehoord.
Het regime in Myanmar (Birma) is veel in het nieuws vanwege de recente militaire coup en het opsluiten van Aung Sang Suu Kyi. Minder in nieuws staat het bombarderen van de Karen, de oorspronkelijke bevolking van de streek langs de Thaise grens. Tienduizenden Karen zijn op de vlucht. Zo’n tweeduizend staken de rivier over en dachten Thailand te hebben bereikt. Ze vonden hun weg versperd en werden teruggezet. Twintigduizend mensen schuilen nu in de jungle. Onder hen bejaarden, zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en gewonden.
De Free Burma Rangers zijn de enigen die hen hulp bieden. De Rangers sporen de gevluchte Karen op in de jungle en lenigen de ergste nood: ze verlenen eerste (medische) hulp aan mensen, brengen voedsel & zeildoeken voor onderdak. U kunt de Rangers steunen en zo de Karen helpen: doneer op NL47 INGB 0005 8728 15 o.v.v. ‘Ik help de Karen’.
Ook op onze website kunt u informatie lezen: https://www.inlia.nl/nl/nieuws/1155/noodkreet-help-de-karen
Bij voorbaat dank voor uw aandacht en uw bijdrage!
Met vriendelijke groet,
Helmer J.M. Roelofs
Coördinator Kerkelijke Relaties & Publieksvoorlichting
INLIA
Jacobijnerstraat 5
9712 HZ  Groningen

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus