De zondagsbrief van zondag 6 december 2020

Kerkdiensten
Vandaag, 2e Adventsdag, gaat voor prof. dr. Michael Steehouder.
Op 13 december gaat voor drs. Nick Everts. Nick Everts studeerde van 2014 tot 2019 theologie en religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij specialiseerde zich als geestelijk verzorger met een interesse in hedendaagse spiritualiteit en mystiek. Sinds 2020 is hij theologisch medewerker van de OVG. Naast deze aanstelling is hij monastiek pionier bij Stadsklooster Groningen. In beide oecumenische functies zoekt hij, samen met anderen, naar vormen, naar spel en taal die inspireren en raken aan wat wezenlijk is.
Op 20 december gaat ds. R. Fortuin, emeritus predikant, voor.
Op 25 december, vrijdag 1e Kerstdag, gaat Frieda Jager, pastor, voor.
Op 27 december gaat ds. Nelleke Boonstra, emeritus predikant, voor en
Op 3 januari 2021 gaat ds. Jan Bolt, emeritus predikant uit Drachten, voor.
Chris van Bruggen, orgel en piano, zal tijdens alle diensten de zanggroep, bestaande uit leden van het Arkkoor, begeleiden.
De diensten beginnen allemaal om 10.00 uur.
Voor alle diensten moet u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vrijdag 18.00 uur of telefonisch op woensdagochtend van 09.30-11.30 uur op nummer 050-5253684 (De Ark).

Woensdagochtend
Op woensdagochtend is De Ark open van 10.00-11.00 uur en de Immanuelkerk van 10 tot 12 uur. U bent van harte welkom voor het aansteken van een kaarsje, een kopje koffie en/of een gesprekje.

Goedemorgen beste mensen,
Woensdagochtend jongstleden was er weer een koffieochtend in De Ark. Geen gewone koffieochtend. We hadden twee speciale gasten uit de organisatie van de PKN en twee gasten uit het moderamen van Groningen-Zuid. Met elkaar hebben we gesproken over de situatie van De Ark binnen Groningen-Zuid. Het was een goed en vruchtbaar gesprek. Fijn dat de mensen uit De Ark opkwamen voor de vele ouderen en voor het onbegrip dat er heerst rond de diensten in De Ark. Allemaal heel erg bedankt. Zo gauw er weer nieuws is naar aanleiding van deze ochtend, hoort u dit van ons.

Het is Advent. Vandaag de tweede Adventszondag. Langzamerhand proberen we ons te richten naar de veranderingen die op komst zijn. We zingen mooie liederen zoals: Op U mijn Heiland blijf ik hopen, of: Hoe zal ik U ontvangen hoe wilt Gij zijn ontmoet. Prachtig. Zing het maar eens voor uzelf. Hier word je blij van. We gaan richting het LICHT. Het LICHT dat voor ons allemaal op aarde komt.

Overleden
Op 1 december jongstleden is Hiltje Hoekstra overleden. Ze woonde de laatste jaren in De Brink. In het verleden was zij een trouwe bezoekster van De Ark. De kerk was eigenlijk haar leven. Ze had er alles voor over. Veel Arkers bezochten haar regelmatig. Aanstaande maandag om 13.30 uur vindt de dankdienst voor haar leven plaats in crematorium Ommeland en Stad.

Ik wens u allen een goede week toe.
Hartelijke groet,
Frieda Jager

De bloemen gingen met een groet naar:
8/11     Mevr. Sikkema, Helperzoom. Zij is in de Zonnehof.
15/11   De heer Nauta, Van Ketwich Verschuurlaan. Hij werd 90 jaar!
22/11   Mevr. Bouwkamp, Vestdijklaan.
29/11   Mevr. Hazenberg, Hora Siccamasingel.
6/12     De heer en mevr. Baarda, Hora Siccamasingel. De heer Baarda verblijft in De Brink.
Hartelijke groet,
Gerda ten Berge

Bloemen
Van de bloemen uit De Ark, die op hun eigen plek de dienst meemaakten, heb ik lang plezier gehad. De laatste twee, een chrysant en een sierkooltje, gaven het onlangs op. Hartelijk dank ook aan de bezorgster.
Met weer een novembergroet,
Roelie Miske

Coronatijd
Coronatijd, niet aanraken, of toch wel d.m.v. kaarten, mails, telefoon. Het zijn schouderklopjes van meeleven en bemoediging en als er een dipje is dan is “kaartlezen” heel goed evenals het beluisteren van een ons toegezonden lied. Hartelijk dank voor deze verbondenheid.
Met een zonnige novembergroet,
Roelie Miske

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus