De zondagsbrief van zondag 1 november 2020

Gedachtenisdienst
Beste mensen,
Wat is het fijn dat wij op deze speciale zondag samen zijn gekomen in De Ark. Dat wij met elkaar onze gestorven geliefden mogen gedenken. Jammer genoeg wel in een iets andere vorm dan voorgaande jaren. Door het beperkte aantal mensen in deze dienst kunnen we niet alle familieleden herbergen, die er ook graag bij hadden willen zijn. Deze familieleden hebben een mooie kaart ontvangen met de nodige uitleg hierover en met de mogelijkheid een DVD van de dienst te kunnen bestellen.
In het afgelopen jaar zijn er weer heel wat mensen uit de gemeente rond De Ark gestorven. Hun namen zullen straks in de dienst genoemd worden. Ook namen van eerder gestorven geliefden zullen dan genoemd worden.
Na het verlies van een geliefde kunnen woorden van anderen soms houvast bieden. Ze kunnen je troosten. Ook de woorden in deze gedachtenisdienst kunnen troost bieden. Ze kunnen een brug slaan tussen dood en leven. En dan kan het zo zijn dat de deur van de hemel een klein beetje opengaat en een klein straaltje licht zichtbaar wordt. Juist in die donkere momenten waarin je soms niet weet hoe het verder moet, laat God zich zien. God als trooster en heler van ieder mens laat zich zien.
Je leven is zo anders geworden zonder je geliefde(n), en met het verder gaan van de tijd kan het gemis steeds groter worden. Soms kan het voelen alsof je geliefde zomaar weer je tijd binnen wandelt. De tijd gaat door en je geliefde tikt mee.
WAT IS ALLES ANDERS GEWORDEN
Ik wens u allen een troostvolle dienst toe.
Frieda Jager

Kerkdiensten
Vandaag gaat voor ds. Itse de Boer in een Gedachtenisdienst. Het orgel en de piano worden bespeeld door Chris van Bruggen. De zanggroep, bestaande uit leden van het Arkkoor, staat onder leiding van Chris.
Vanwege de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen zijn voor deze dienst geen families van overleden Arkleden uitgenodigd. Daarom wordt de dienst opgenomen en ontvangen de families een DVD. Voor de Arkleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden, zal een kaars worden aangestoken.
Namen van hen die het afgelopen jaar zijn overleden en verbonden waren met de kerk zullen worden genoemd, evenals de namen van overleden dierbaren, die korter of langer geleden zijn overleden. Voor hen wordt een lichtje aangestoken. Bij de uitgangen van de kerk ontvangt u allen een witte roos.

Op 8 november gaat voor ds. Feike Volbeda, emeritus predikant.
Op 15 en 22 november gaat ds. Anita Akkerman voor in een dienst van Vieringen op Weg.
Op 29 november, 1e Adventsdag, gaat drs. Klaas Oosterhuis, geestelijk verzorger UMCG, voor en op 6 december, 2e Adventsdag, prof. dr. Michael Steehouder.
De diensten beginnen allemaal om 10.00 uur.
Voor alle diensten moet u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vrijdag 18.00 uur of telefonisch op woensdagochtend van 09.30-11.30 uur op nummer 050-5253684 (De Ark).

Woensdagochtend
Op woensdagochtend is De Ark open van 10.00-11.00 uur en de Immanuelkerk van 10 tot 12 uur. U bent van harte welkom voor het aansteken van een kaarsje, een kopje koffie en/of een gesprekje.

Lieve mensen,
Tijdens mijn ziek zijn heb ik enorm veel mooie, hoopvolle en troostende kaarten ontvangen. Heel lief. Ik was er zeer van onder de indruk. Al die lieve woorden hebben mij goed gedaan. Ik ben weer aan de beterende hand gelukkig en daar ben ik heel dankbaar voor. Schroom niet om mij te bellen als er iets bijzonders is. De telefoon is gewillig en ik hoop binnenkort weer volledig aan de slag te kunnen.
Frieda Jager

De bloemen gingen met een groet naar:
11/10   De heer Boonstra, Goeman Borgesiuslaan.
18/10   Mevr. Frieda Jager, Nassaulaan.
25/10   Mevr. Roelie Miske, Hora Siccamasingel.
1/11     Mevr. Huizenga, De Brink.
            Ds. Itse de Boer.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus