De zondagsbrief van zondag 4 oktober 2020

Aangescherpte coronamaatregelen voor kerkdiensten in De Ark
Vanaf vandaag is er een maximum (30 exclusief personeel) aan het toegestane aantal kerkbezoekers en is aanmelden weer verplicht. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op woensdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur. Telefoonnummer 050 5253684.
Vooralsnog mogen we als gemeente niet zingen. Gelukkig is er elke week weer een zanggroep, die voor ons de liederen zingt. Daar zijn we blij mee en dankbaar voor.
Koffiedrinken, zoals we dat de laatste weken hebben gedaan, is ook niet meer toegestaan.
Maar laten we ons vasthouden aan: “U bent het Zijn, de Liefde en het Licht” en daar hoop uit putten.

Kerkdiensten
Vandaag gaat ds. Marga Baas voor, predikant in de Fontein en goede bekende van ons in De Ark. Het orgel en de piano worden bespeeld door Chris van Bruggen. Het zanggroepje, bestaande uit leden van het Arkkoor die alle liederen zullen zingen, staat onder leiding van Chris.
Op 11 oktober zal ds. Nelleke Boonstra voorgaan. Nelleke is emeritus predikant en voormalig lid van De Ark, én zus van Alfred Boonstra. Ook dan speelt Chris orgel en piano en begeleidt hij het zanggroepje.
Op 18 oktober is er een diaconale dienst, die gezamenlijk gevierd wordt in de Immanuelkerk en waarin voorgaat pastor Anita van der Heide. In De Ark is er geen dienst.
Op 25 oktober gaat voor drs. Gerrit Vennik, pastor van de Koepelkerk in Smilde en inmiddels zanger en trouwe bezoeker in De Ark. Het zanggroepje wordt begeleid door de heer Grietinus Mollema, orgel en piano.

Woensdagochtend
Op woensdagochtend is De Ark open van 10.00-11.00 uur en de Immanuelkerk van 10 tot 12 uur. U bent van harte welkom voor het aansteken van een kaarsje, een kopje koffie en/of een gesprekje.

Oproep
Wie wil De Ark vertegenwoordigen in het coronateam van de PG Groningen Zuid? Dit team maakt afspraken op basis van de coronamaatregelen van het RIVM en de PKN voor De Ark en de Immanuelkerk. Graag aanmelden bij Lenie Kuizenga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De bloemen gingen met een groet naar:
13/9   Mevr. Ietswaart, Moddermanlaan.
20/9   Mevr. Alma, De Brink.
27/9   Mevr. Buiter, Chopinlaan.
4/10   De heer en mevr. Vos, Brinklaan.

Lieve mensen,
U allen willen wij bedanken voor het medeleven na mijn ingrijpende operatie!
Voor de bloemen uit de kerk, voor bezoek, telefoon, mail en kaarten.
Het heeft ons goed gedaan!
Hartelijke groeten van,
Piet en Janny Sulman

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus