De zondagsbrief van zondag 6 september 2020

Goedemorgen beste mensen,
Na lange tijd is er weer een zondagsbrief met de nodige informatie.
De herfst heeft zijn intrede gedaan. Een mooie afwisseling na heel warme dagen. Ondertussen gingen onze kerkdiensten gewoon door. Of dit zo mag en kan blijven is nog maar de vraag. Dit moeten we allemaal afwachten. Het zou natuurlijk mooi zijn als dat zou kunnen maar het is niet vanzelfsprekend. Het is heel fijn om elkaar zondags te ontmoeten. Er is verlangen naar verbondenheid met elkaar met God als gastheer. Het biedt troost, warmte en aandacht. Maar wij kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is. Dat hebt u vorige week na de dienst kunnen horen. Hier zal binnenkort helderheid over komen. En als het zo zal zijn dat de wekelijkse diensten toch deels gaan stoppen dan zullen we ook die verbondenheid met elkaar moeten blijven zoeken. Ieder op zijn of haar eigen manier.
Allen een goede nazomer/herfst gewenst.
Groet,
Frieda Jager

Kerkdiensten
Vandaag, 6 september, gaat ds. Feike Volbeda, emeritus predikant, voor. Het orgel wordt bespeeld door Jan Arjen Mondria.
Chris van Bruggen begeleidt het zanggroepje bestaande uit leden van het Arkkoor en speelt piano.
Op zondag 13 september is er een gemeente-ontmoetingszondag, voorheen de startzondag. Voor deze feestelijke dienst in de Immanuelkerk, waarin ds. Anita Akkerman voorgaat, moet u zich in verband met het beperkte aantal plaatsen aanmelden. U vindt informatie in de gele flyer, die op de collectetafels liggen en op de website van de Immanuelkerk. Neemt u gerust een flyer mee voor uw familie, buren of vrienden. In De Ark is er deze zondag geen dienst.
Op zondag 20 september gaat in de Immanuelkerk voor ds. Anita Akkerman. In deze dienst nemen afscheid als ambtsdrager: Conny Hooijer (diaken), Bonny Leenstra (diaken), Jan van Loo (ouderling), Hans Vos (diaken) en Henk Wieringa (diaken en moderamenlid). In dezelfde dienst worden bevestigd als diaken: Trijnie Oldenziel, Lammert Been en Sjaak Otten. In De Ark is er deze zondag geen dienst.
Op zondag 27 september gaat voor in De Ark ds. Jan Bolt, emeritus predikant en een goede bekende in Helpman. Aan deze dienst werkt ook weer een zanggroepje bestaande uit leden van het Arkkoor mee onder leiding van Chris van Bruggen, orgel en piano.

Woensdagochtend
Op woensdagochtend is De Ark open van 10.00-11.00 uur en de Immanuelkerk van 10 tot 12 uur. U bent van harte welkom voor het aansteken van een kaarsje, een kopje koffie en/of een gesprekje.

De bloemen gingen met een groet naar:
12/7     Mevr. Dijkstra, De Brink.
            Mevr. Sulman, De Savornin Lohmanlaan.
19/7     Mevr. Puma, De Brink.
26/7     Mevr. Van der Kouwe, De Savornin Lohmanlaan.
2/8       De heer Van der Laan, Chopinlaan.
9/8       Mevr. Scholten, Groenesteinflat.
16/8     De heer en mevr. De Jonge, Chopinlaan.
23/8     De heer en mevr. Van Loo, Groenesteinflat.
30/8     Mevr. Renkema, Goeman Borgesiuslaan.
6/9       De heer en mevr. Fortuin, Abraham Kuyperlaan.

Bedankt
Ik wil iedereen bedanken voor de ontvangen bloemen van De Ark van zondag 2 augustus, ze zijn prachtig. Zelf kom ik tegenwoordig niet in de kerk omdat mijn gehoor sterk verslechterd is door een middenoorontsteking. Gelukkig krijg ik de liturgieën thuis om de diensten nog enigszins te kunnen volgen.
De beste wensen voor jullie allen,
Jan van der Laan van de Chopinlaan.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus