De zondagsbrief van 15 september 2013

Zondag 15 september

Vandaag is ds. Rob Fortuin voorganger in de dienst. Organist is Jan-Arjen Mondria.

 

Pastorale Raad

Op dinsdag 17 september komt de Pastorale Raad voor het eerst weer bij elkaar, om 14.30 uur in De Ark.

 

Koffieochtend

Woensdag a.s. 18 september bent u van harte welkom in De Ark tussen 10 en 12 uur. De koffie staat weer klaar en er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Miep Baas-Wilschut

 

Avond over de Dode Zeerollen

Van 9 juli 2013 t/m 5 januari 2014 is er in het Drents Museum in Assen een grote tentoonstelling over de befaamde Dode Zeerollen. Er worden 16 fragmenten vertoond van de originele rollen. Daarnaast zijn er objecten te zien uit het oude Judea, uit de nederzetting van Qumran en uit Jeruzalem.

Op woensdag 18 september a.s. zal Jan Kees de Geus in De Ark een lezing over de Dode Zeerollen houden. De avond begint om 20.00 uur. Ieder is van harte welkom.

Op zaterdag 5 oktober is er onder zijn leiding een excursie naar Assen.

 

Geen zondagsbrief

Omdat er volgende zondag geen gewone kerkdienst is (zie hieronder), is er dan geen zondagsbrief.

 

Zondag 22 september

Zondag 22 september is er geen ochtenddienst, maar vindt de viering op de middagplaats. In het kader van Kunst in De Ark wordt een liedmiddag gehouden waarop we kennismaken met het repertoire van de dominicaan Henk Jongerius. Zelf is hij aanwezig om zijn teksten toe te lichten.

Er is een projectkoor onder leiding van Chris van Bruggen en Anneke van der Heide; Peter Rippen begeleidt koor en samenzang op de piano. Het geheel mondt uit in een vesper (van 16.30-17.00 uur) waarin Jongerius de voorganger is. De liedmiddag begint om 15.00 uur, maar de deuren van De Ark zijn vanaf 14.30 uur open. Koffie en thee staan voor u klaar.

 

Wie is Henk Jongerius?

Henk Jongerius werd in 1941 als zoon van een kleermaker geboren. Toen hij achttien was, trad hij in bij de Dominicanen. In deze orde ontwikkelde hij zijn vele talenten; hij is prior, dichter, liturgist en cantor. In de Dominicaanse gemeenschap te Huissen werkt hij aan de toerusting en liturgische vorming van vrijwilligers en leidt hij workshops. Hij heeft verscheidene liedbundels op zijn naam staan. Ook in het nieuwe Liedboek zijn een paar liederen van zijn hand opgenomen.

 

Aanmelding Jacobspad

Op zaterdag 28 september a.s. zullen we weer een etappe lopen van het Jacobspad. De route gaat van Spier over het Dwingelderveld naar Ruinen (ca. 16 km). We reizen per auto naar het startpunt. Aan het einde van de tocht is er een korte viering in de Mariakerk van Ruinen. Voor verdere informatie en opgave graag voor 21 september contact opnemen met Marga Baas, T: 050-5798506 of E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie in Groningen – Zuid en steun Cordaid Mensen in Nood!

Op zaterdag 5 oktober a.s. vindt in Groningen – Zuid de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt danuw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen:

 

  • van 9.00 uur tot 11.00 uur bij: Kerkgebouw De Ark aan de Haydnlaan
  • van 9.00 uur tot 12.00 uur bij: Salvatorkerk aan de Hora Siccamasingel

 

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Dit najaar willen wij extra aandacht vragen voor een project van Cordaid Mensen in Nood in Zuid-India. Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden daardoor volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra aan vijf nieuwe evacuatiecentra. Help ook mee!

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

 

Extra informatie:

Sam’s Kledingactie zamelt al sinds 1967 kleding in en is daarmee één van de oudste charitatieve kledinginzamelaars van Nederland. Bij de kledinginzameling wordt Sam’s Kledingactie ondersteund door 1.200 vrijwilligers. Met de opbrengst steunt Sam’s Kledingactie de projecten van Cordaid Mensen in Nood.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei