De zondagsbrief van zondag 7 juni 2020

Goedemorgen beste mensen,
Allen hartelijk welkom in deze eerste dienst in een rare en ingewikkelde tijd. Een week of 10 geleden leek het alsof alles en iedereen werd stilgezet. Ook de kerk werd stilgezet. Geen vieringen meer, niet meer samen uit de bijbel lezen en liederen zingen. Niet meer elkaar een hand mogen geven, een knuffel, een kus………………..te dichtbij!!
We gingen nu naar een digidienst luisteren via de iPad of computer. Jammer en verdrietig voor de mensen die deze apparaten niet in huis hebben. Dus dan maar de tv aan op zondagochtend.
De echte ontmoeting met andere kerkgangers ontbreekt hier. Dat is wat de meeste mensen missen.
Gelukkig is het nu toch weer zover gekomen dat de eerste kerkdienst gehouden gaat worden. Weliswaar met maar 30 mensen, maar toch……………het is weer een begin. Alles is goed voorbereid. We kunnen de anderhalve meter afstand bewaren binnen ons kerkgebouw. Helaas mogen we nog niet koffiedrinken na de dienst. We zouden dan te dicht bij elkaar kunnen komen, wat heel logisch is. Na deze eerste kerkdienst weten we een beetje hoe het is gegaan, of we er mee door kunnen gaan en wat er verbeterd of veranderd moet worden.
Laten we met blijdschap deze dienst vieren, proberen te genieten van de onvermijdelijke veranderingen en hopen en bidden dat deze diensten voortgezet mogen worden. We gaan ons best doen om u op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen.
Er bestaat nog steeds de mogelijkheid om elkaar op de woensdagochtend even te ontmoeten. De Ark is van 10 tot 11 uur open. U kunt een kaarsje aansteken in de kerk, even met iemand bijpraten of een kopje koffie drinken. Alles op gepaste afstand. Wees welkom.
Een fijne zondag en een goede week toegewenst.
Hartelijke groet,
Frieda Jager

Kerkdiensten in De Ark
Vandaag, 7 juni, gaat ds. Anita Akkerman voor. De liederen worden gezongen door een zanggroepje bestaande uit leden van het Arkkoor, dat begeleid wordt door Chris van Bruggen, die tevens het orgel en de piano bespeelt.
In de dienst van 5 juli zal ds. Itse de Boer voorgaan en Jan Arjen Mondria het orgel bespelen. Voor deze dienst kunnen zich maximaal 60 mensen aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op woensdagmorgen tussen 10 en 12 uur op telefoonnummer 050 5253684 (De Ark)

Paaskaars
Op de eerste woensdagmorgen na Pasen heeft Frieda Jager de nieuwe Paaskaars aangestoken.
Op de Paaskaars staat het Hugenotenkruis dat bestaat uit het Maltezerkruis waarvan de 8 punten de acht zaligsprekingen uit het Evangelie van Mattheüs voorstellen.
Onder dit kruis symboliseert een duif de Heilige Geest, die mensen kracht en nieuwheid van leven geeft.
De kaars is gemaakt in de kaarsenmakerij van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

Collectes
Er wordt vandaag nog niet fysiek gecollecteerd. De collectes zijn bestemd voor:

  1. De Mikkelhorst in Haren, een gift kan overgemaakt worden op: NL42 RABO 0125 9232 44 t.n.v. De Mikkelhorst te Haren
  2. Het Stedelijk kerkenwerk, een gift kan overgemaakt worden op: NL63 RABO 0373 7408 91 t.n.v. Protestantse Gemeente Groningen
  3. De deurcollecte: “Hoop voor Albanië”, een gift kan overgemaakt worden op: NL52 RABO 0353 0707 77 t.n.v. Stichting Hoop voor Albanië

Bloemengroet
In de laatste maanden is er nog regelmatig een bloemengroet bezorgd, eerst nog uit de dienst, later uit de ontmoetingen op woensdagmorgen en de internetvieringen.
Ons meeleven ging naar:
De heer Geertman, Goeman Borgesiuslaan.
De heer en mevr. Van Aalderen, Helperzoom.
De heer en mevr. Vogd, Kamplaan.
De heer en mevr. Van Hoogdalem, Geuzenkamp.
Mevr. Geerligs, Thorbeckelaan.
Mevr. C. Cremer, verhuisd naar Schaaksport.
Mevr. Jullens, verhuisd naar De Dilgt.
Mevr. Rietveld, de Leyhoeve.
De heer Van de Naald, Haydnlaan.

Deze zondag gaan de bloemen naar:
Mevr. Kiewiet, Haydnlaan.
Mevr. Niemeijer, Goeman Borgesiuslaan.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus