De zondagsbrief van zondag 3 november 2019

De wijkgemeente Groningen-Zuid op Facebook!
Sinds startzondag is de facebookpagina van onze wijkgemeente in de lucht: https://www.facebook.com/PKNGroningenZuid
Een nieuw initiatief om via sociale media ons aanbod breder onder de aandacht te brengen.
En hierbij ook een uitnodiging om het te liken zodat we meer op de kaart komen.

Herinnering per e-mail
Nu de vanzelfsprekendheid van een wekelijkse kerkdienst in De Ark is vervallen en er nog eenmaal per maand, de eerste zondag van de maand, een kerkdienst is, wilt u misschien in de week voor de dienst een herinnering ontvangen. U kunt uw e-mailadres noteren op een lijst, die op de tafel links (bij binnenkomst) ligt en dan ontvangt u automatisch een herinnering.

De kerkdiensten
Vandaag is er een Gedachtenisdienst waarin ds. Itse de Boer, tevens lid van onze Arkgemeente, voorgaat. Evenals voorgaande jaren worden de Arkleden, die het afgelopen jaar zijn overleden, herdacht. Ook kunnen de namen worden genoemd van overleden dierbaren, die dit jaar of eerder zijn overleden en kan er een lichtje ter gedachtenis worden aangestoken aan het Licht van de Paaskaars. De dienst wordt muzikaal ondersteund door het Arkkoor, Chris van Bruggen en Jan Arjen Mondria.
De volgende kerkdienst in De Ark is op 1 december a.s. Het is de eerste adventszondag en ds. Marga Baas hoopt daarin voor te gaan. Het Arkkoor o.l.v. Chris van Bruggen verleent medewerking aan de dienst evenals Jan Arjen Mondria.
Op alle zondagen is er dienst in de Immanuelkerk.

Kom op je verhaal wandeling voor (bijna) pensionado’s
Een Kom op je verhaal wandeling speciaal gericht op mensen die bijna met pensioen gaan of net met pensioen zijn gegaan. Of al wat langer met pensioen zijn en zin hebben in een wandeling!
Een wandeling waarin ontmoeting centraal staat: ontmoeting met de plek waar we zijn, met wat in ons leeft en met elkaar. Met aandacht voor wat zich in de nieuwe levensfase aandient.
Datum: dinsdagmiddag 5 november
Tijd: van 14.00 u tot ong. 15.30 u. Met mogelijkheid om na de wandeling in de buurt nog wat te drinken met elkaar.
Wandelroute: de mooie natuur in en rond Helpman
Verzamelen: De Ark, Haydnlaan 46, Groningen om vervolgens eerst de mooie tuin van Piet en Janny Sulman te gaan bewonderen
Organisatie: Lenie Kuizenga en Anita Akkerman
Info en opgave: Anita Akkerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maaltijdgroep De Ark
Het is verheugend dat er een nieuwe kookgroep is geformeerd zodat ook dit seizoen de maaltijdgroep weer van start kan gaan. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 november a.s. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom.
De intekenlijst ligt vandaag klaar in De Ark en u kunt zich ook telefonisch opgeven bij Corrie Reenders, telefoon: 050 5257177
De kookgroep bestaat uit: Annemarie Afman, Alfred Boonstra, Bonny Leenstra, Corrie Reenders, Ria Tromp, Lenie Kuizenga (reserve).
Noteert u ook alvast de datum voor de volgende maaltijd: woensdag 18 december a.s.

Inloopmiddag in De Ark
Op 15 oktober j.l. was de eerste inloopmiddag in De Ark. De opkomst was groot. 16 mensen kwamen langs voor een kopje koffie of thee. Er was tijd en gelegenheid om gezellig bij te praten. Samen bespraken we hoe het met de kerstattenties geregeld moet worden. In overleg zijn er Bijbelse dagboekjes besteld die, ingepakt en wel, op 1 december in De Ark liggen. Bezoekmedewerkers kunnen ze dan meenemen en rondbrengen. Uiteindelijk willen we de werkwijze van beide kerken gelijktrekken, aangezien we één zijn geworden, maar hoe het volgend jaar zal zijn weten we nu nog niet.
Er zijn een aantal data geprikt voor de komende inloopmiddagen. Deze zijn op: 12 november, 10 december en 14 januari. Hopelijk is de opkomst ook weer zo groot.
Een paar weken geleden heb ik uitgebreid kennis gemaakt met Anita van der Heide. Zij gaat ondersteuning geven in het pastoraat in onze wijk en zal misschien ook aanwezig zijn bij de inloopmiddag van 12 november. Verder wil ze, indien mogelijk, bij de maaltijd van 6 november en bij de kerstmaaltijd aanwezig zijn.
Vandaag ben ik nog niet aanwezig. Ik was met een groep mensen naar Israël.
Ik wens u allen alle goeds, en een mooie en gedenkwaardige gedachteniszondag toe. Hoop elkaar gauw weer te mogen ontmoeten.
Hartelijke groet, Frieda Jager

Hallo allemaal,
Per 1 oktober ben ik bij de Immanuelkerk aan de slag gegaan als pastor. Nog een Anita erbij, naast Anita Akkerman! Verschillende mensen kennen mij waarschijnlijk al omdat ik soms als gastvoorganger voorga in deze mooie kerk op de zondagochtend. Binnenkort hoop ik af te studeren aan de PThU, hier in Groningen, als predikant.
Ik ben 41 jaar oud en woon in het oosten van de stad met mijn man Maarten en ons zoontje Siem. Vanaf dit weekend hebben wij er zelfs nog een huisgenoot bij: een jong poesje, Lotje genaamd.
Eerder heb ik aan de RuG in Groningen al mijn masterdiploma in de pedagogiek-bewegingswetenschappen behaald. Na enkele jaren te hebben gewerkt, onder andere als jeugdwerker voor JOP en als docent godsdienst, kom ik het team binnen de Immanuelkerk nu versterken.
Ik kijk uit naar het werken in dit leuke en gezellige team en vind het een eer en groot plezier om in deze gemeente te mogen werken. Als we elkaar tegenkomen in de wandelgangen of op straat, spreek me dan gerust aan!
Met groet, Anita van der Heide

De bloemen gingen met een groet naar:
6/10      De heer en mevr. Sulman, Troelstralaan.
13/10    De heer en mevr. Vos, Brinklaan.
20/10    De bewoners van woning 1 in De Brink.
27/10    De heer en mevr. Spijk, Groenesteinlaan.

In memoriam Karst Jan Boonstra
Het is nu een jaar geleden dat onze vader Karst Jan Boonstra overleden is. We hebben als kinderen een boekje uitgegeven. Het bevat allemaal verhalen die Karst Jan opschreef. Zijn herinneringen van Eenrum van 1928 – 1940. Het zijn 54 verhalen. We hebben het uitgedeeld bij familie en vrienden. Als u belangstelling hebt, kunt u €5,00 overmaken op IBAN NL64 INGB 0002772098 t.n.v. C.A. Boonstra.
Vermeld wel uw adres, u krijgt het boek dan thuisgestuurd. Of u krijgt het van Alfred.
Kinderen van Karst Jan Boonstra

Agenda

zo juni 20 - 10:00 -
dienst 20 juni
zo juni 27 - 10:00 -
dienst in de Ark 27 juni
zo juli 04 - 10:00 -
dienst in de Ark 4 juli
zo juli 11 - 10:00 -
dienst in de Ark 11 juli
zo juli 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 juli
zo juli 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 juli
zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus