De zondagsbrief van zondag 1 september 2019

De zondagsbrief verschijnt nu maandelijks
De zondagsbrief gaat vanaf nu één keer per maand verschijnen, steeds op de eerste zondag van de maand als er een dienst in De Ark zal zijn. De eerstvolgende zondagsbrief zal verschijnen op zondag 6 oktober a.s.. Volgende week zal er ondanks een dienst in De Ark geen zondagsbrief verschijnen.

Wijkcorrespondentschap
Na het vertrek van Peter Buikema is Bert Schmaal bereid gevonden om berichten voor het kerkblad te verzamelen en door te geven. Kopij graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het gaat hierbij vooral om activiteiten in en rond De Ark.

Orgelmuziek in de dienst
Voor de dienst: Andante in D met variaties – Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Na de preek: Andante religioso (uit: Sonate IV) – Felix Mendelssohn Bartholdy
Tijdens de collecte: De laatsten worden de eersten (Lied 990) – Albert de Klerk (1917-1989)
Na de dienst: Finale (uit: Sonate VI) – Felix Mendelssohn Bartholdy

Wijkraadsvergadering op 2 september
Op maandag 2 september is er om kwart voor acht een wijkraadsvergadering, deze keer in de Immanuelkerk. Belangrijke punten op de agenda zijn de tijdelijke uitbreiding van de pastorale ondersteuning nu Peter Buikema is vertrokken en voorstellen om de periode tussen het vertrek van ds. Jannet van der Spek naar Den Haag en de komst van een opvolger te overbruggen. We willen o.a. graag tijdelijk een parttime predikant aanstellen en eerst nadenken op welke manier de vacature het best kan worden vervuld. Hiervoor zou dan een “formatiecommissie” moeten worden ingesteld. Als de wijkraad en de Algemene Kerkenraad van de PGG akkoord gaan met de voorstellen (begin december?) kan het beroepingswerk beginnen.

Arkkoor op 6 september
Op vrijdagmiddag repeteert het Arkkoor gewoonlijk voor de eerstvolgende dienst. Op 6 september wordt de dienst van 8 september voorbereid. Deze keer niet alleen door Arkkoorleden, maar ook niet-Arkkoorleden zijn van harte welkom. De repetitie is van 3 uur tot half 5 in De Ark. Chris van Bruggen heeft de leiding.

Dienst op 8 september
Op 8 september is de laatste van de wekelijkse diensten in De Ark. Vanaf dan gaan we over op diensten in De Ark op de eerste zondag in de maand. Het is een dienst van Schrift en Tafel. Er is deze zondag geen dienst in de Immanuelkerk. Voorganger is ds. Peter Buikema, ondertussen echt met emeritaat. Ds. Jannet van der Spek en ds. Anita Akkerman gaan mede voor. Er wordt symbolisch aandacht gegeven aan de overgang van het merendeel van de diensten naar de Immanuelkerk.

Werkgroep De Ark
Beste mensen van De Ark,
Het is al weer twee maanden geleden dat wij elkaar hebben ontmoet in De Ark, om na te denken en te praten over wat er nodig is om met elkaar in verbinding te blijven na 1 september.
Tijdens deze eerste bijeenkomst is er van alles besproken. Hopelijk hebt u ook nadien hier nog over nagedacht en misschien een mooi idee gekregen.
Aan deze eerste bijeenkomst willen we graag en vervolg geven. De geplande datum zal zijn:
Dinsdag 10 september om 14.30 uur
Hierbij bent u dus allen van harte uitgenodigd voor deze middag. Ook de mensen die de eerste keer er niet bij waren zijn natuurlijk erg welkom. Misschien kunnen we iets concretere plannen maken maar het belangrijkst is dat we in onze wijk van De Ark met elkaar verbonden blijven, dat we op de hoogte blijven van elkaars wel en wee en dat we elkaar kunnen en willen blijven vasthouden.
We hopen dat we veel mensen mogen verwelkomen op 10 september. Tot dan!!
Hartelijke groet,
Frieda Jager, kerkelijk werker

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei