De zondagsbrief van 29 september 2013

Groenesteinflatkring

De Groenesteinflatkring komt aanstaande maandag, 30 september, bij elkaar om 16.15 uur. We lezen Mt. 3.

 

Koffieochtend

Woensdag a.s. 2 oktober bent u van harte welkom in De Ark tussen 10 en 12 uur. De koffie staat weer klaar en er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Miep Baas-Wilschut

 

Geloof in gesprek

De kring Geloof in gesprek, voor mensen van rond de dertig, begint aanstaande donderdag, 3 oktober, om 20.00 uur in de Immanuelkerk. Inlichtingen ds. Peter Buikema

 

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie in Groningen – Zuid en steun Cordaid Mensen in Nood!

Op zaterdag 5 oktober a.s. vindt in Groningen – Zuid de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt danuw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen:

 

  • van 9.00 uur tot 11.00 uur bij: Kerkgebouw De Ark aan de Haydnlaan

 

  • van 9.00 uur tot 12.00 uur bij: Salvatorkerk aan de Hora Siccamasingel

 

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Dit najaar willen wij extra aandacht vragen voor een project van Cordaid Mensen in Nood in Zuid-India. Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden daardoor volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra aan vijf nieuwe evacuatiecentra. Help ook mee!

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

 

Extra informatie:

Sam’s Kledingactie zamelt al sinds 1967 kleding in en is daarmee één van de oudste charitatieve kledinginzamelaars van Nederland. Bij de kledinginzameling wordt Sam’s Kledingactie ondersteund door 1.200 vrijwilligers. Met de opbrengst steunt Sam’s Kledingactie de projecten van Cordaid Mensen in Nood.

 

Dode Zee Rollen

Aanstaande zaterdag, 5 oktober, is er een excursie naar de tentoonstelling in Assen van de Dode Zee rollen, begeleiding dr. Jan Kees de Geus (voorheen docent Bijbels Hebreeuws en Bijbelse Archeologie aan de RUG). Vertrek 10.27 uur met de trein vanaf station Euroborg. inlichtingen ds. Peter Buikema.

 

Bij de viering van zondag 6 oktober

Volgende week zondag staan we opnieuw stil bij de twee schilderijen van Jan van Loon.

De lezing is genomen uit Hebreeën 11. We vieren een dienst van Schrift en Tafel. Medewerking wordt verleend door het Arkkoor. Er is ook nevendienst voor de kinderen en jongeren.

 

De Bijbel volgens Guus Kuijer

Guus Kuijer, aan wie de Astrid Lindgren Memorial Award werd toegekend voor alle kinderboeken die hij schreef, is ook een succesvol auteur voor volwassenen. “De Bijbel voor ongelovigen. Het begin. Genesis” is het eerste deel van zijn hervertelling van de Bijbelse verhalen. Hij is bij het begin begonnen: het boek Genesis. Kuijer vertelt de oeroude verhalen over Adam en Eva, de aartsvaders en Jozef telkens vanuit een ander perspectief: een zoon of vrouw van de bekende hoofdpersoon bijvoorbeeld. Door deze wisselende invalshoek, die Kuijer in staat stelt zijn eigenzinnige visie weer te geven, zijn de verhalen vol verrassingen . We gaan op twee bijeenkomsten met elkaar in gesprek over het verhaal van Adam (Genesis 1-4) en het verhaal van Isaac (Genesis 22-27). Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het boek aanschaffen. Als dat een bezwaar vormt, laat dat dan even weten.

 

Leiding: Marga Baas en Peter Buikema

Plaats: De Ark, Haydnlaan 46

Tijd: 14.30-16.30 uur

Datum: 22 oktober en 5 november 2013

Opgave:   Voor 13 oktober bij Marga Baas 050-5798506, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Peter Buikema 0596-628 968, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

zo juni 20 - 10:00 -
dienst 20 juni
zo juni 27 - 10:00 -
dienst in de Ark 27 juni
zo juli 04 - 10:00 -
dienst in de Ark 4 juli
zo juli 11 - 10:00 -
dienst in de Ark 11 juli
zo juli 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 juli
zo juli 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 juli
zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus