De zondagsbrief van zondag 30 juni 2019

De zondagsbrief stopt er voorlopig mee!
Deze zondagsbrief is de laatste wekelijkse zondagsbrief. Vanaf zondag 1 september a.s. zal de zondagsbrief maandelijks verschijnen op de eerste zondag van de maand als er in De Ark dienst zal zijn.

Hand- en spandiensten 6 juli
Velen van u hebben aangegeven beschikbaar te zijn om bij het afscheidsfeest op zaterdag 6 juli hand- en spandiensten te verrichten. In de loop van de komende week laat ik u weten hoe de praktische invulling zal zijn.
Henk Wieringa

Oppas gevraagd voor dienst op 7 juli
Voor de afscheidsdienst van Peter Buikema op aanstaande zondag zoeken we een oppas voor de kinderen. Wie van u weet iemand die het zou willen doen?
Graag reactie naar Bert Schmaal of Henk Wieringa.

Afscheid van Peter Buikema.
Peter Buikema gaat na 37 jaar predikantschap met emeritaat. Op 3 momenten staan we daar bij stil.
Op zaterdag 6 juli nemen we als gemeente afscheid in een feestelijk samenzijn. Aan de invulling ervan wordt nog gewerkt, het programma zal zijn van ongeveer 16.45 uur tot 21.00 uur. Wanneer u het feest wilt bijwonen dient u zich op te geven, ook wanneer u bereid bent hand- en spandiensten te verrichten, zie daarvoor de brief met opgavestrook.
We willen Peter natuurlijk een cadeau geven, wanneer u daaraan wilt bijdragen kunt u een bedrag overmaken naar het wijkfonds:
Stichting Wijkfonds Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid, rekeningnummer NL47 INGB 0001 4316 70, graag vermelden ‘cadeau Peter Buikema’.
Op zondag 7 juli nemen we afscheid in een gezamenlijke dienst van Schrift en Tafel. Hierbij zijn tevens genodigden aanwezig. Aanvang van de dienst is om 14.30 uur, na afloop is er koffie, thee en een drankje en een hapje. De ochtenddienst vervalt op die zondag.
Op vrijdag 30 augustus is er ’s middags een symposium “Onbekommerd spreken over God”. Inleiders zijn onder anderen Just van Es en Evert Jonker.
Het programma voor 30 augustus:
13.30 uur        Inloop met koffie en thee
14.00 uur        Theologisch symposium met sprekers, discussie en pauze tussendoor
16.30 uur        Nazit met een hapje en een drankje
Als u wilt deelnemen aan het symposium vragen we u om dat door te geven aan de scriba via e‑mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In memoriam Anita Blokzijl-Bos
Lucreta Anita Bos werd op 18 februari 1929 geboren in Groningen. Ze werd verpleegster en trouwde met Ebo Blokzijl, die medisch specialist zou worden. Ze kregen twee zoons en door hen zes kleinkinderen. Ze hadden een gelukkig huwelijk van 63 jaar. Zij was zorgzaam, liefdevol en dienstbaar in het gezin aanwezig. Haar grote hobby was het maken en verzamelen van poppen, en de daarbij horende kleding en poppenwagens. Ze gaf ook cursussen daarover en had een mooie en zeer uitgebreide collectie. Tien jaar geleden werd haar mobiliteit veel minder ten gevolge van een val waarbij een ruggenwervel ernstig werd beschadigd. Daarna ging ze, ook geestelijk, achteruit door herseninfarcten. De laatste tijd verbleef ze in de Zuiderflat. Ebo bezocht haar zeer trouw tot hij twee maanden geleden overleed. Het drong nauwelijks tot haar door, soms wel en dan weer niet. op 16 juni is zij overleden op de leeftijd van 90 jaar. Op woensdag 19 juni was er gelegenheid afscheid te nemen en te condoleren, waarna in besloten kring een dienst plaats vond in het Yardenhuis. Daarna is ze in Ten Boer begraven, naast Ebo. Moge haar nagedachtenis tot zegen zijn.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei