De zondagsbrief van zondag 16 juni 2019

Bij de diensten
Zondag 23 juni gaat Hilde Boekeloo voor in de dienst om 10.00 uur. Hilde Boekeloo is geestelijk verzorger in het Martini Ziekenhuis.

Beste mensen van De Ark
Hierbij wil ik U graag herinneren aan de brief die ik een week of zeven geleden aan u stuurde met het verzoek om 18 juni om 14.00 uur samen te komen in De Ark. Samenkomen om ons met elkaar te oriënteren op de periode na 1 september. De vraag was: hoe houden we de wijk van De Ark bij elkaar. Hoe verliezen we elkaar niet uit het oog. Wat kunnen we doen voor elkaar zodat niemand buiten de boot valt. Wat zou u willen doen, hoe wilt u uw steentje bijdragen. We hebben positieve geluiden gehoord van verschillende mensen en we hopen dan ook dat u er bij zult zijn op de 18de. Het is niet moeilijk of ingewikkeld als u dat mocht denken. U kunt ook gewoon langskomen en dan maar zien.
We hopen op een mooie opkomst waaruit we hoop kunnen putten.
Alvast bedankt en alle goeds.
Hartelijke groet, Frieda Jager, pastor De Ark

16 juni Gemeentevergadering en Forum.
Op 16 juni is er aansluitend aan de kerkdienst een gemeentevergadering in De Ark en een Forum in de Immanuelkerk over hoe het verder gaat met onze fusie in het nieuwe seizoen. De onderwerpen zijn onder andere de aanvangstijd van de kerkdienst vanaf 22 september en de gang van zaken rond de laatste wekelijkse viering in de Ark op 8 september.

Afscheid van Peter Buikema.
Peter Buikema gaat na 37 jaar predikantschap met emeritaat. Op 3 momenten staan we daar bij stil.
Op zaterdag 6 juli nemen we als gemeente afscheid in een feestelijk samenzijn. Aan de invulling ervan wordt nog gewerkt, het programma zal zijn van ongeveer 16.45 uur tot 21.00 uur. Wanneer u het feest wilt bijwonen dient u zich op te geven, ook wanneer u bereid bent hand- en spandiensten te verrichten, zie daarvoor de brief met opgavestrook.
We willen Peter natuurlijk een cadeau geven, wanneer u daaraan wilt bijdragen kunt u een bedrag overmaken naar het wijkfonds:
Stichting Wijkfonds Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid,
rekeningnummer NL47 INGB 0001 431 670, graag vermelden cadeau Peter Buikema

Op zondag 7 juli nemen we afscheid in een gezamenlijke dienst van Schrift en Tafel. Hierbij zijn tevens genodigden aanwezig. Aanvang van de dienst is 14.30 uur, na afloop is er koffie, thee en een drankje en een hapje. De ochtenddienst vervalt op die zondag.

Op vrijdag 30 augustus is er ’s middags een symposium “Onbekommerd spreken over God”. Inleiders zijn onder anderen Just van Es en Evert Jonker.
Het programma voor 30 augustus:
13.30 uur      Inloop met koffie en thee
14.00 uur      Theologisch symposium met sprekers, discussie en pauze tussendoor
16.30 uur      Nazit met een hapje en een drankje
Als u wilt deelnemen aan het symposium vragen we u om dat door te geven aan de scriba via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei