De zondagsbrief van 6 oktober 2013

Bij de viering van zondag 6 oktober

Vandaag staan we opnieuw stil bij de twee schilderijen van Jan van Loon.

De lezing is genomen uit Hebreeën 11. We vieren een dienst van Schrift en Tafel. Medewerking wordt verleend door het Arkkoor. Er is ook nevendienst voor de kinderen en jongeren.

 

VDA

De VDA-bijeenkomst is op dinsdag 8 oktober om 14.30 uur in De Ark. Door verschuiving in ons rooster gaan we deze middag een prachtige natuurfilm bekijken over Noord- en Midden-Amerika. Welkom allen.

Gerda ten Berge

 

Maaltijdgroep

16 oktober a.s. is er weer gelegenheid om deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd. Voor opgave ligt er in de hal van de kerk een intekenlijst.

Namens de kookgroep,

Didy Smit tel. 5263976

 

De Bijbel volgens Guus Kuijer

Guus Kuijer, aan wie de Astrid Lindgren Memorial Award werd toegekend voor alle kinderboeken die hij schreef, is ook een succesvol auteur voor volwassenen. “De Bijbel voor ongelovigen. Het begin. Genesis” is het eerste deel van zijn hervertelling van de Bijbelse verhalen. Hij is bij het begin begonnen: het boek Genesis. Kuijer vertelt de oeroude verhalen over Adam en Eva, de aartsvaders en Jozef telkens vanuit een ander perspectief: een zoon of vrouw van de bekende hoofdpersoon bijvoorbeeld. Door deze wisselende invalshoek, die Kuijer in staat stelt zijn eigenzinnige visie weer te geven, zijn de verhalen vol verrassingen. We gaan op twee bijeenkomsten met elkaar in gesprek over het verhaal van Adam (Genesis 1-4) en het verhaal van Isaac (Genesis 22-27). Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het boek aanschaffen. Als dat een bezwaar vormt, laat dat dan even weten.

 

Leiding: Marga Baas en Peter Buikema

Plaats: De Ark, Haydnlaan 46

Tijd: 14.30-16.30 uur

Datum: 22 oktober en 5 november 2013

Opgave:   Voor 13 oktober. Er ligt een papier bij de ingang van de kerk of bij Marga Baas 050-5798506, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Peter Buikema 0596-628 968, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bloemen

1/9       Mevr. Dijkstra, Troelstralaan 95

            Dhr. en mevr. Boskma, Saaksumborg 17

8/9       Mevr Oorburg, Verl. Hereweg 21a

            Mevr. Hazenberg, Hora Siccamasingel 50

15/9     Dhr. Kuizenga, Van Moerkerkenlaan 94

            Mevr. Klok, Helperzoom 391, weer thuis uit het Martiniziekenhuis

22/9     Mevr. Winters, Vondellaan 304, verblijft in Patrimonium

            Dhr. en mevr. Blokzijl, Van Ketwich Verschuurlaan 25-312

 

Beheer van De Ark

Onlangs is het opknappen van de zalen één en twee in De Ark afgerond. Het ziet er weer piekfijn uit en mooi in de verf. Voor de ramen is nieuwe vitrage aangebracht. Behalve de zonnepanelen staat er momenteel geen ander project op stapel. Misschien hebt u nog suggesties voor onderhoud dan wel verbeteringen, dan hoor ik dat graag.

Koster/beheerder

Onlangs meldde ik dat onze huidige koster/beheerder zijn werkzaamheden in en aan ons kerkgebouw beëindigt per 21 oktober a.s. Helaas gaat het wel eens anders dan dat het zich laat aanzien. Het was de bedoeling dat de nieuwe koster/beheerder, Mw. Kirsten-Kuiken, per 1 september in de Immanuelkerk gaat beginnen voor 36 uur per week en vervolgens met ingang van 22 oktober gedeeld worden met De Ark. Bij ons voor 12 uur per week en 24 uur per week in de Immanuelkerk. Door omstandigheden is ze echter voorlopig haar volle werktijd nodig in de Immanuelkerk. Om De Ark niet zonder koster/beheerder te laten zitten, heeft het College van Kerkrentmeesters besloten het contract met onze huidige koster/beheerder te verlengen tot 1 juli 2014. Martin Heller blijft dus nog een poosje.

Wijkfonds

Onlangs hebt u allemaal een enveloppe van De Ark ontvangen met brieven over allerlei zaken en een brief van het Wijkfonds met een acceptgirokaart. Er zijn inmiddels aardig wat donaties binnen gekomen. Echter gezien de hoeveelheid acceptgirokaarten die zijn verzonden, kan het wijkfonds nog veel donaties verwachten. Wilt u daar aandacht aan schenken? Ons wijkfonds is een verzameling van diverse fondsen van voor de fusie. Uit het wijkfonds worden allerlei activiteiten bekostigd die niet door het College van Kerkrentmeesters worden vergoed. Te denken valt aan de zondagse bloemen die onze kerkdiensten opfleuren en vervolgens worden bezorgd bij gemeenteleden. Het zondagse koffiedrinken, ons Arkkoor, de diverse (kunst)projecten die in De Ark worden gehouden en de activiteiten van de VDA. Nog even ter informatie, de naam van het fonds is:

Stichting Wijkfonds Protestantse wijkgemeente Helpman

rekeningnummer: 1431670

IBAN: NL47 INGB 0001 4316 70

 

De kerkrentmeester van De Ark,

Dhr. Imme Oosterveld

Agenda

zo juni 20 - 10:00 -
dienst 20 juni
zo juni 27 - 10:00 -
dienst in de Ark 27 juni
zo juli 04 - 10:00 -
dienst in de Ark 4 juli
zo juli 11 - 10:00 -
dienst in de Ark 11 juli
zo juli 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 juli
zo juli 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 juli
zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus