De zondagsbrief van zondag 28 april 2019

Bij de diensten
Vandaag is er een dienst met ds. Harm van Houte (geen Arkkoor!).
Zondag 5 mei is er om 10.00 uur een dienst met ds. Peter Buikema als voorganger. Er is een nieuwe expositie van Hiltje Koopmans, aan één van de werken wordt ook aandacht gegeven in de dienst.
Zondag 12 mei gaat ds. Gerhard ter Beek voor in een dienst met het Arkkoor.

Nieuws over de deurcollecte
Op 5 mei aanstaande komen Ria Schmitz en Marian van Kalmthout ons vertellen over de Stichting PhySCI, waarvoor zij beiden actief zijn en waarvoor wij nu al weer twee maanden collecteren.
Na afloop van de dienst drinken we eerst koffie en komen dan meer te weten wat de Stichting beoogt, waar men zich voor inzet etc.
Ook is het (waarschijnlijk) mogelijk om kleine cadeautjes uit Bangladesh te kopen.
Namens de diaconie, Bonny Leenstra.

Lente in Drenthe - wandelen bij Anloo
Bij het samengaan van twee gemeenten is het goed elkaar te leren kennen. Dat gaat bijna nergens makkelijker dan bij een wandeling. In dat kader is er op zaterdagmiddag 11 mei een wandeling bij het Anloër Diep. De houtwallen vormen daar een prachtig kamertjeslandschap en er zijn veel wilde orchideeën. De tocht is 11 kilometer, of 7, als je een stuk afsnijdt. Aan het begin/eind is een herberg waar zij die de korte variant doen kunnen wachten op de langereafstandslopers. We vertrekken om 14.00 uur van de Immanuelkerk. U kunt zich opgeven bij ds. Peter Buikema, bij voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders via 0596 628 968 of 06 14 28 80 47. Wilt u dan ook opgeven of u met een auto kunt komen waarin nog anderen mogen meerijden (en hoe u kort tevoren bent te bereiken als het wegens slecht weer niet doorgaat).

Bedankt voor de bloemen
Paasmorgen al luisterend naar de dienst via de kerkomroep hoorde ik de bloemen gaan….
Blij verrast en wat een mooi paasboeket vergezeld met een groet van u allen.
Hartelijk dank, ik geniet ervan.
Didy Smit

Beste mensen van De Ark
Er is de laatste maanden veel gebeurd binnen De Ark. Dit alles heeft natuurlijk met onze fusie te maken met de Immanuelkerk. We waren het niet altijd met elkaar eens wat af en toe voor strubbelingen zorgde.
Waar we het wel met elkaar over eens waren, is dat het pastoraat zo goed mogelijk moet doorgaan. Hoe gaan we dit aanpakken nu de VDA is opgeheven. In overleg met een aantal mensen hebben we besloten de VDA als het ware in de Pastorale Raad te schuiven. We hopen dat er zo een werkgroep ontstaat die voldoende draagkracht heeft om het wel en wee van onze wijk voldoende te ondersteunen. Natuurlijk is het logisch dat de mensen die mobiel zijn vanaf september naar de Immanuelkerk gaan, uitzonderingen daargelaten. Voor de mensen die dit een te grote belasting vinden is er de mogelijkheid één keer in de maand naar De Ark te gaan. En daarnaast de diensten in De Brink te bezoeken. Het is niet zoals we het misschien hadden gewild, of juist ook wel. Het is zoals het is. Dit houdt echter niet in dat er voor u binnen het pastoraat wat gaat veranderen. Het zou mooi zijn als er vanuit onze wijk mensen zijn die aan onze nieuwe werkgroep zouden willen deelnemen. Er zijn nu nog een paar bezoekmedewerkers, terwijl we voor het omzien naar elkaar toch wel wat meer mensen nodig hebben. Hierbij denk ik ook aan de bezoeken voor een verjaardag, aan de maaltijden in De Ark met Kerst en Pasen, aan het rondbrengen van de kerst- en paasattenties, enzovoort. Alles op vrijwillige basis. Het zou voor mij ook een extra steuntje in de rug zijn. Te weten dat we het met elkaar kunnen rooien. Het klinkt misschien een beetje dwingend, maar er wordt op ons gerekend, wij zijn nodig in onze wijk. Verbinding met elkaar speelt hierbij een grote rol. Ik hoop dat u zich aanmeldt voor onze werkgroep, al is het ook alleen maar om mee te denken. Fijn als u af en toe een uurtje vrij zou kunnen maken. Het is goed om te voelen dat we dicht bij elkaar staan en elkaar nodig hebben. We zullen onze wijk samen moeten dragen. Dat gaat volgens mij lukken. Ik heb hier veel vertrouwen in. Gerda ten Berge en ik zijn van plan dit samen te gaan coördineren. Mochten er vragen zijn dan kunt u Gerda of mij altijd bellen. Onze telefoonnummers zijn bij u allen wel bekend.
Naast dat u zich kunt aanmelden voor de werkgroep, hebben wij ook een datum gepland om samen te komen om met elkaar van gedachten te wisselen. Om te kijken wat er nodig is, om uw ideeën te spuien en om uiteindelijk te inventariseren wie er gaan meedoen in de werkgroep.
Ook als u er nog onzeker over bent, kom gerust langs.
Datum: 18 juni 2019
Plaats: De Ark
Aanvang: 14.00 uur
Hartelijke groet, Frieda Jager

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei