De zondagsbrief van zondag 7 april 2019

Bij de diensten
Vandaag gaat ds. Rob Fortuin voor.
Zondag 14 april, Palmpasen, is er een gemeenschappelijke dienst in de Immanuelkerk om 9.30 uur, ds. Jannet van der Spek is voorganger. Er is geen dienst in De Ark.
Donderdag 18 april, Witte Donderdag, is er om 18.30 uur een broodmaaltijd in de Immanuelkerk met aansluitend om 19.30 uur een dienst van Schrift en Tafel met ds. Anita Akkerman en ds. Peter Buikema. Na afloop kunt u in de kerk met anderen The Passion kijken. Er is geen dienst in De Ark.
Vrijdag 19 april, Goede Vrijdag, is er om 19.30 uur een dienst in de Immanuelkerk met ds. Anita Akkerman en ds. Jannet van der Spek. Er is geen dienst in De Ark.
Zaterdag 20 april is er een Paaswake in de Immanuelkerk om 21.30 uur met ds. Jannet van der Spek en ds. Peter Buikema. Er is geen dienst in De Ark.
Zondag 21 april, Pasen, is er om 10.00 uur in De Ark een dienst van Schrift en Tafel met ds. Peter Buikema als voorganger.
Zondag 28 april is er om 10.00 uur in De Ark een dienst met ds. Harm van Houte (geen Arkkoor!).

Paasgroeten voor gevangenen
Vandaag wordt evenals in voorgaande jaren de paasgroetenactie gehouden. U kunt vandaag dubbele kaarten kopen, bedoeld voor patiënten in de Van Mesdagkliniek. Het gaat om twee kaarten, waarvan de één bestemd is voor de patiënt zelf. Deze kunt u in de kerk voorzien van uw naam en een groet (geen adres), de andere kaart, die voorzien is van een postzegel, kan de patiënt gebruiken om zelf te versturen. Men is erg blij met deze kaarten, want ze helpen vaak om weer contact te zoeken met familie of vrienden.
De dubbele kaarten worden verzameld en naar het justitiepastoraat van de Van Mesdagkliniek gebracht.
De dubbele kaarten kosten € 1,80 inclusief postzegel.
Een gezamenlijke actie van de diaconie en de ZWO.

Gezamenlijke maaltijd
Woensdag 10 april a.s. is er weer gelegenheid om deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd in De Ark.
Voor opgave ligt er in de hal van de kerk een intekenlijst.
Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom en is de koffie klaar.
Namens de kookgroep,
Didy Smit, tel. 5263976

Sam’s Kledingactie
Elk voorjaar en najaar wordt er een Sam’s Kledingactie gehouden voor Cordaid Mensen in Nood. Dit voorjaar vindt de inzameling van gebruikte kleding, huishoudtextiel en schoenen plaats op zaterdag 13 april a.s.
U kunt uw zakken dan inleveren van

09.00 tot 11.00 uur bij De Ark aan de Haydnlaan en van
09.00 tot 12.00 uur bij de San Salvator Mariakerk aan de Hora Siccamasingel.

De zakken dienen goed gesloten en de schoenen per paar samengebonden aangeleverd te worden.
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami. Er zijn 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De wederopbouw zal lange tijd in beslag nemen.

Noodhulp
Cordaid verleent noodhulp met een consortium van vijf lokale organisaties. Daarnaast werkt Cordaid samen met lokale Caritas-organisaties op Sulawesi die veel noodhulpcapaciteit in het gebied hebben.
Cordaid heeft via haar partners inmiddels aan meer dan 1000 mensen gezondheidzorg verleend via mobiele klinieken, er is ruim 40 ton rijst uitgedeeld, er zijn watertanks, waterfilters, hygiënepakketten gedistribueerd en dekzeilen en kookbenodigdheden uitgedeeld. Momenteel worden latrines gebouwd.
De lokale partners hebben 10 dorpen geselecteerd in moeilijk bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de wederopbouw. Ze gaan samen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe ze zelf de wederopbouw ter hand kunnen nemen met steun van Cordaid en partners.
Daarbij zal er tegelijkertijd gewerkt worden aan het beter voorbereid zijn om beter kunnen reageren op toekomstige rampen, een werkwijze waarmee Cordaid veel ervaring heeft opgedaan onder andere in de Filippijnen en Nepal.

Uw gift in de vorm van kleding, huishoudtextiel en schoeisel doneren helpt hen.
Alvast onze hartelijk dank namens Sam’s Kledingactie.
Met vriendelijke groet,
Joke Renkema - Nonkes telefoon 050-5252788, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sam’s Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor Mensen in Nood.
Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst gaat naar hulpprojecten over de hele wereld.

Lente in Drenthe - wandelen bij Anloo
Bij het samengaan van twee gemeenten is het goed elkaar te leren kennen. Dat gaat bijna nergens makkelijker dan bij een wandeling. In dat kader is er op zaterdagmiddag 11 mei een wandeling bij het Anloër Diep. De houtwallen vormen daar een prachtig kamertjeslandschap en er zijn veel wilde orchideeën. De tocht is 11 kilometer, of 7, als je een stuk afsnijdt. Aan het begin/eind is een herberg waar zij die de korte variant doen kunnen wachten op de langereafstandslopers. We vertrekken om 14.00 uur van de Immanuelkerk. U kunt zich opgeven bij ds. Peter Buikema, bij voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders via 0596 628 968 of 06 14 28 80 47. Wilt u dan ook opgeven of u met een auto kunt komen waarin nog anderen mogen meerijden (en hoe u kort tevoren bent te bereiken als het wegens slecht weer niet doorgaat).

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei