De zondagsbrief van zondag 24 maart 2019

Bij de diensten
Vandaag gaat ds. Jaap Koopmans voor.
Zondag 31 maart gaat ds. Peter Buikema voor om 10.00 uur (zomertijd), het Arkkoor werkt mee aan de dienst.

Oecumenische vastenmaaltijd op maandag 1 april 2019
Halverwege de veertigdagentijd is er de mogelijkheid om mee te doen met een oecumenische vastenmaaltijd. Een maaltijd waarin we elkaar als leden van de Salvator Parochie en de Protestantse gemeente Groningen-Zuid kunnen ontmoeten in de veertigdagentijd, waarin we toeleven naar Pasen.
Deze maaltijd vindt plaats in het kerkgebouw van de Salvator Parochie. De bijeenkomst begint met een kort moment van gebed, schriftlezing en meditatie in de kerk. Daarna is er een eenvoudige maaltijd met (vanwege de vastentijd vleesloze) soep en broodjes in de parochiezaal. Iedereen is van harte welkom. Graag wel even aanmelden, dit in verband met de inkoop. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de kosten van de maaltijd.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Lida Heethuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar een van de pastores van de Protestantse gemeente Groningen-Zuid.
De vastenmaaltijd begint op maandag 1 april om 17.30 uur met een kort liturgisch moment. Voor wie dat niet halen kan is het mogelijk om bij de maaltijd aan te schuiven om 18.00 uur.

Sam’s Kledingactie
Elk voorjaar en najaar wordt er een Sam’s Kledingactie gehouden voor Cordaid Mensen in Nood. Dit voorjaar vindt de inzameling van gebruikte kleding, huishoudtextiel en schoenen plaats op zaterdag 13 april a.s.
U kunt uw zakken dan inleveren van

09.00 tot 11.00 uur bij De Ark aan de Haydnlaan en van
09.00 tot 12.00 uur bij de San Salvator Mariakerk aan de Hora Siccamasingel.

De zakken dienen goed gesloten en de schoenen per paar samengebonden aangeleverd te worden.
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami. Er zijn 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De wederopbouw zal lange tijd in beslag nemen.

Noodhulp
Cordaid verleent noodhulp met een consortium van vijf lokale organisaties. Daarnaast werkt Cordaid samen met lokale Caritas-organisaties op Sulawesi die veel noodhulpcapaciteit in het gebied hebben.
Cordaid heeft via haar partners inmiddels aan meer dan 1000 mensen gezondheidzorg verleend via mobiele klinieken, er is ruim 40 ton rijst uitgedeeld, er zijn watertanks, waterfilters, hygiënepakketten gedistribueerd en dekzeilen en kookbenodigdheden uitgedeeld. Momenteel worden latrines gebouwd.
De lokale partners hebben 10 dorpen geselecteerd in moeilijk bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de wederopbouw. Ze gaan samen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe ze zelf de wederopbouw ter hand kunnen nemen met steun van Cordaid en partners.
Daarbij zal er tegelijkertijd gewerkt worden aan het beter voorbereid zijn om beter kunnen reageren op toekomstige rampen, een werkwijze waarmee Cordaid veel ervaring heeft opgedaan onder andere in de Filippijnen en Nepal.

Uw gift in de vorm van kleding, huishoudtextiel en schoeisel doneren helpt hen.
Alvast onze hartelijk dank namens Sam’s Kledingactie.
Met vriendelijke groet,
Joke Renkema - Nonkes telefoon 050-5252788, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sam’s Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor Mensen in Nood.
Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst gaat naar hulpprojecten over de hele wereld.

Kledingbank Maxima
Beste mensen,
Wij zijn zeer aangenaam getroffen door uw gift van 1.200 euro, dat geld kunnen wij goed gebruiken voor aanvullingen op de zomercollectie die nu in de winkel hangt.
Heel erg hartelijk dank en hopen dat u onze dank ook wilt overbrengen aan de gulle gevers!
Namens het bestuur van de Stichting Kledingbank Maxima Groningen,
Louise Schaapveld, penningmeester

Beste gemeenteleden van De Ark,
Afgelopen zondag werd ik verrast met bloemen. Zo verrast dat ik zei ik. Ik ben gestopt met mijn werkzame leven na 47 jaar en ga nu genieten van en voor iedereen om dienstbaar te zijn in deze wijk. Dank daar voor.
Met hartelijke groeten,
Ina Cremer.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei