De zondagsbrief van zondag 9 september 2018

Startzondag 16 september
Volgende week zondag is de gezamenlijke startzondag van de wijkgemeenten van De Ark en de Immanuelkerk in de Immanuelkerk.
Het thema is “een goed gesprek”, een tipje van de sluier: welk lied zing jij graag?
Het programma ziet er als volgt uit:

  9.30 uur welkom en start ontmoetingscarrousel
10.30 uur koffie en taart
11.00 uur morgengebed
12.00 uur lunch

Bij de uitgang van de kerkzaal liggen lijsten waarop u kunt aangeven wat u wilt bijdragen: taart voor bij de koffie, hapjes, salades en andere heerlijkheden voor bij de maaltijd.
U bent van harte welkom!

VDA
Onze eerste bijeenkomst is op dinsdag 11 september om half drie in De Ark. Zoals altijd hebben we voor deze middag geen vast onderwerp. We hopen elkaar weer te ontmoeten!
Gerda ten Berge

Bloemengroet
24/6     Heer Witteveen. De Dilgt.
            Mevr. te Lindert. Helperzoom.
1/7       Heer Olthof. Van Starkenborghstraat.
            Heer Boonstra. Goeman Borgesiuslaan.
8/7       Mevr. Bouwkamp. Zuiderflat.
            Heer en Mevr. Vos. Vestdijklaan.
15/7     Mevr. Winter. Chopinlaan.
            Mevr. Dijkstra. De Brink.
22/7     Heer en Mevr. Blokzijl. Van Ketwich Verschuurlaan.
29/7     Mevr. Bultje. Thorbeckelaan.
5/8       Mevr. Buiter. Chopinlaan.
12/8     Mevr. Wijma. Sweelincklaan.
19/8     Heer van Dingen. De Brink.
26/8     Heer en mevr. van Aalderen. Helperzoom.
Gerda ten Berge

Bedankt
Hartelijk dank voor alle medeleven tijdens mijn verblijf in het Martini ZH, UMCG en Beatrixoord (na een hartoperatie). Dit in de vorm van: Het prachtige Pinksterboeket uit de kerk, kaarten, mail, telefoon en bezoekjes.
Dit heeft ons beide erg goed gedaan!!
Met vriendelijke groet,
Janny en Piet Sulman

In memoriam Mieke van den Berg
Op 25 augustus overleed Maria Petronella van den Berg - Berndsen, met de roepnaam Mieke. Zij werd geboren in Soerabaja in 1934. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kwamen de leden van het gezin in verschillende Japanse kampen, Mieke samen met haar moeder. Na de oorlog ging het gezin naar Nederland. In 1957 huwde zij Ton van den Berg. Zij kregen twee zoons en zouden door hen ook nog vier kleinkinderen en een achterkleinkind krijgen. Door het werk van Ton zou het gezin vaak verhuizen, onder andere naar de Verenigde Staten en naar Noord-Ierland. Zo kwamen ze ook in Sittard, waar Mieke ouderling werd en de ledenadministratie verzorgde. Na Tons pensionering besloten ze in Groningen te gaan wonen en werden ze actief in onze gemeente. Vanwege gezondheidsproblemen gingen ze later in De Dilgt wonen in Haren, maar ze bleven lid van De Ark. Ton overleed in 2015. Mieke was een liefdevolle en zorgzame moeder met een opgeruimde natuur. De laatste jaren werd haar mobiliteit steeds minder door Parkinson en werd haar geheugen duidelijk slechter. Op 30 augustus was een afscheidsbijeenkomst en vond de crematie plaats, in Ommeland en Stad te Eelderwolde. Op de kaart werd door haar zoons de tekst gezet van een lied waar zij van hield: “Heer, wil mijn Helper zijn, bij ‘t klimmen van de jaren. Wees Gij mijn Gids en leid mij aan uw hand. Steeds waart Gij mij nabij, in nood en in gevaren.”
Peter Buikema

In memoriam Tjerk en Miny Wolda
“Geboren aan de voet van het licht van troost, geleefd en gestorven in vertrouwen op dat licht”.
Op 2 augustus 2018 overleed Tjerk Wolda, 83 jaar. Hij woonde in De Brink, samen met zijn vrouw Miny Wolda-Buikema, met wie hij ruim 60 jaar getrouwd was. Ze waren echte Stadjers en hadden verscheidene groentewinkels in de stad wat op het laatst resulteerde in een supermarkt in de wijk Lewenborg, Edah-Wolda.
Ze kregen drie kinderen. Hun geluk werd ernstig verstoord doordat hun dochtertje van vier jaar verdronk. Dit verdriet heeft altijd een rol gespeeld in het gezin Wolda. Later vertrokken ze naar Ten Boer en de laatste anderhalf jaar woonden ze samen in De Brink. De gezondheid van Tjerk Wolda verminderde ineens snel en op 2 augustus j.l. overleed hij. De dankdienst voor zijn leven vond plaatst in de aula van de Selwerderhof. De mooie tekst op de kaart zegt veel. Tjerk Wolda is gestorven vol vertrouwen op het LICHT. Dat God zijn geliefden mag troosten en nabij zijn.
Kort na het overlijden van Tjerk Wolda, op 2 augustus j.l., overleed ook zijn vrouw Miny Wolda-Buikema. Na het overlijden van Tjerk ging het de eerste dagen aardig goed met Miny. Ineens kwam er een omslag. Miny was niet goed en werd kortademig. Het leek alsof de zin van het leven langzaam wegvloeide. En zo stierf zij op 14 augustus, 12 dagen na haar man. Haast onvoorstelbaar. Opnieuw werd alles in gang gezet voor een begrafenis. In de aula van de Selwerderhof vond de dankdienst voor haar leven plaats. Mooi waren de woorden: “Ik kan gaan slapen zonder zorgen, want slapend kom ik bij U thuis”. Hier waren Miny en Tjerk beide van overtuigd. Thuiskomen bij God. Dat deze God de mensen die in verdriet achterblijven mag troosten.
Frieda Jager

Sam’s kledingactie
Dit najaar vindt de inzameling van gebruikte kleding, huishoudtextiel en schoenen plaats op zaterdag 6 oktober a.s.

U kunt dan uw zakken inleveren
van
09.00 tot 11.00 uur bij De Ark aan de Haydnlaan
en van
09.00 tot 12.00 uur bij de San Salvator Mariakerk aan de Hora Siccamasingel.

De zakken dienen goed gesloten en de schoenen per paar samengebonden aangeleverd te worden.

De opbrengst van de kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek. Een straatarm land geteisterd door burgeroorlogen. Veel gevluchte inwoners, structureel te weinig voedsel, onvoldoende schoon drinkwater en gezondheidszorg en tekortschietend onderwijs.
Het doel van de actie is om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw en herinrichting van 18 basisscholen voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Om het onderwijs weer op gang te krijgen zijn goede scholen en schoolmaterialen nodig.
Verder wordt hulp geboden aan de dorpen waar de scholen staan en wordt het onderwijspersoneel ondersteund.

Uw gift in de vorm van kleding, huishoudtextiel en schoeisel doneren helpt hen. Alvast onze hartelijk dank namens Sam’s Kledingactie.
Ik ben u daarvoor zeer dankbaar.

Met vriendelijke groet,

Joke Renkema - Nonkes telefoon 050.5252788, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei