De zondagsbrief van zondag 25 februari 2018

Bij de diensten
Vandaag gaat ds. Peter Buikema voor in een dienst van Schrift en Tafel, het Arkkoor zingt.

De deurcollecte van maart tot september 2018
Het komende half jaar willen we collecteren voor de stichting Kasih Bunda.
Dit is een door Nederlanders opgerichte stichting die sociale doelen en projecten ondersteunt in Indonesië. Ook houdt het zich bezig met financiële adoptie van kinderen in Atambua, een deel van Timor.
Er is gebrek aan water, voedsel, medicijnen en elektriciteit.
Er is een klooster van waaruit men de bevolking op verschillende manieren steunt.
Hier worden zo’n tweehonderd gezinnen bereikt.
Bij het klooster is een polikliniek en een kleine ziekenzaal ingericht, en de nonnen zijn ook betrokken bij twee scholen.
Via Kasih Bunda zijn er nu watertanks geïnstalleerd bij het klooster, de kliniek en de kleuterschool. Ook zijn er in twee dorpen aggregaten geplaatst voor stroomvoorziening.
Verder wordt er onder meer dagelijks eten gebracht bij met name ouderen en schoolgeld betaald voor kinderen van arme gezinnen.
Voor 2018 heeft men diverse plannen:

  • Geld storten voor rijst en medicijnen.
  • Schoolgeld voor kinderen betalen.
  • 96 zonnelampen sturen voor mensen die in een dessa wonen en waar geen elektriciteit is.
  • Mensen helpen om hun huis af te bouwen.
  • Twee bibliotheken oprichten, 1 in het klooster en 1 in een huis dat nog afgebouwd moet worden.

Met onze bijdrage kunnen we helpen een deel van de plannen te realiseren.
Wilt u meer weten over Kasih Bunda, dan kunt u ook hun website bekijken.
De diaconie.

Oecumenische vastenmaaltijd: maandag 5 maart
Halverwege de veertigdagentijd is er de mogelijkheid om mee te doen met een oecumenische vastenmaaltijd. Een maaltijd waarin we elkaar als leden van de Salvator Parochie, De Ark en Immanuelkerk kunnen ontmoeten in de veertigdagentijd, waarin we toeleven naar Pasen.
Deze maaltijd vindt plaats in de kerk van de Salvator parochie aan de Hora Siccamasingel/Van Iddekingeweg. De bijeenkomst begint met een kort moment van gebed, schriftlezing en meditatie in de kerk. Daarna is er een eenvoudige maaltijd met (vanwege de vastentijd vleesloze) soep en broodjes in de parochiezaal. Iedereen is van harte welkom. Graag wel even aanmelden, dit in verband met de inkoop. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de kosten van de maaltijd.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Lida Heethuis) of bij een van de pastores van de Immanuelkerk of De Ark.
De vastenmaaltijd begint op maandag 5 maart om 17.30 u met een kort liturgisch moment. Voor wie dat niet halen kan is het mogelijk om bij de maaltijd aan te schuiven om 18.00 uur.
Ds. Anita Akkerman

Oecumenische zangdag o.l.v. Chris Fictoor, zaterdag 17 maart 2018 Groningen
Op zaterdag 17 maart zal in het kerkgebouw ‘De Ark’ Haydnlaan 46 in Groningen in het kader van ‘Kunst in De Ark’ een Oecumenische zangdag worden gehouden. Dit mede n.a.v. het 50 jarig jubileum van Chris Fictoor als componist. Op deze dag klinken liederen van Chris Fictoor onder zijn eigen leiding.
Alle liederen worden met de aanwezigen samen gezongen en ondersteund door een kleinkoor.
Het betreft Nederlandstalige liederen van lijden en troost, getekend door de lijdenstijd en het perspectief van Pasen. Verschillende vormen worden gezongen: strofisch, met refrein en korte keerverzen. Oude bronteksten, zoals Stabat Mater en Kyrie, en nieuwe teksten wisselen elkaar af. Enkele liederen gaan op deze dag in première.
Het thema van deze dag is ‘Zie ik zal jou troosten’, Gezangen voor de lijdenstijd.
Aan deze dag werken mee Peter Rippen, piano; Chris van Bruggen, orgel; Anneke van der Heide, cantor.
Het koor ‘Vocare’ van de Salvatorkerk Groningen verleent zijn medewerking.
De dag begint om 10.00 uur met de inloop (ontvangst met koffie) terwijl de zangsessie begint om 10.30 uur. U dient voor uw eigen lunchpakket te zorgen. De lieddag zal eindigen omstreeks 15.00 uur.
Voor de muziek wordt een bijdrage van € 5,-- gevraagd te betalen bij de ingang van de kerk.
Het is erg prettig als u zich tevoren opgeeft via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Van harte welkom!

Voedselbank
Ik wil graag even weer uw aandacht voor de kraam die in de kerk staat voor de voedselbank. Iedere maand worden de kistjes weer redelijk gevuld maar waar wij als diaconie ook heel blij mee zijn, is dat veel gemeenteleden een bijdrage storten op de rekening met de mededeling ‘bestemd voor de voedselbank’, zo kunnen wij regelmatig inkopen doen. We letten op de aanbiedingen.
Hartelijk dank namens de diaconie, Hedde Smit.

Ook wil ik graag uw aandacht vestigen op een bericht in KIS en dan de gezamenlijke mededelingen Groningen Zuid en dan de Goedzooimarkt op 24 maart. Ook wij zijn van harte uitgenodigd om daaraan medewerking te verlenen, ook mooie spullen zijn welkom. Wilt u zelf met een stand op de markt staan, neem dan contact op met Hans Vos: tel. 06-43990039 of 050-5263900.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei