De zondagsbrief van zondag 17 december 2017

Bij de diensten
Vandaag gaat ds. Rosita Fortuin voor. Om 17.00 is er volkskerstzang in De Ark, zie hieronder.
Zondag 24 december is er om 10.00 uur een dienst met ds. Ynte de Groot als voorganger. Om 21.00 uur is er een kerstnachtdienst, zie hieronder.
Maandag 25 december is er om 10.00 uur een gemeenschappelijke dienst in de Immanuelkerk met ds. Jannet van der Spek en ds. Anita Akkerman als voorgangers.

Volkskerstzang vanmiddag 17.00 uur De Ark
Ook dit jaar zal er een volkskerstzang worden georganiseerd in het kerkgebouw ‘De Ark’. Deze volkskerstzang is bedoeld voor een ieder die graag de bekende kerstliederen zoals ‘Stille nacht’, ‘Hoe leit dit kindeke’, ‘Ere zij God’ e.a. wil zingen.
Ook het mannenkoor Da Capo uit Haren o.l.v. Caroline van der Laan zal voor u optreden. Het mannenkoor wordt begeleid door Jeljer Vlieg en de samenzang wordt begeleid door Chris van Bruggen. Verdere medewerking: Ds. Peter Buikema.
De kerstzang begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Collecte bij de uitgang.
Van harte welkom.

Kerstmiddag en maaltijd
In de week voor Kerst is er dinsdag 19 december voor onze gemeenteleden een kerstviering met zang, gezelligheid en een broodmaaltijd.
We komen bij elkaar vanaf 16.00 uur en om ongeveer half zes is de broodmaaltijd.
De kosten zijn €2,50.
Er is een intekenlijst in de hal.

Kerstpakkettenactie van de diaconie
Dit jaar organiseren de diaconieën van De Ark en de Immanuelkerk weer een kerstpakkettenactie. Er zijn diverse mensen die om wat voor reden dan ook wel eens een ‘extraatje’ verdienen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket. Misschien bent u één van de mensen die een kerstpakket of zelfs meer dan één hebben gekregen van uw werkgever of als relatiegeschenk. Als u een pakket kunt missen, zou u dit dan willen afstaan aan de diaconie? De diakenen zorgen ervoor dat er een pakket (anoniem) terecht komt bij één van de mensen die een attentie kunnen gebruiken.
Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf een pakket samenstelt of losse spulletjes voor een pakket inlevert. U kunt daarbij denken aan lang houdbaar voedsel, vruchten in blik, zoutjes, chocola of koekjes, een kaars en dergelijke. Alcoholische drank is niet gewenst, speeltjes of lekkernijen voor kinderen zijn welkom.
Als u mee wilt doen aan de kerstpakkettenactie, kunt u uw pakket of losse spulletjes inleveren op:
Dinsdag 19 december 18.30 - 20.00 uur
Woensdag 20 december 10 - 12 uur en tussen 19.00 - 20.00 uur.
Voor meer informatie kunt u bellen met Mw. A. Vonk, tel. 5276466 (’s avonds) of met de scriba, Elly Bos.
Helpt u ons van de kerstpakkettenactie net zo’n groot succes te maken als vorig jaar?
Alvast onze hartelijke dank!
De diaconieën van De Ark en de Immanuelkerk.

Kerstnachtdienst zondag 24 december 21.00 uur De Ark
Evenals vorig jaar zal er ook dit jaar een kerstnachtdienst zijn in De Ark. Deze begint om 21.00 uur.
Aan deze dienst werken mee Ds. Peter Buikema, het Arkkoor o.l.v. Tineke Wieringa en Chris van Bruggen. Solozang is er van Anneke van der Heide en Gerrit Welle.
Orgel en piano: Chris van Bruggen.
Hanneke Doelman zal een kerstverhaal lezen.
U bent van harte welkom.

Kerst inn
Op eerste kerstdag vanaf 12.00 u Kerst inn in de Immanuelkerk met een lekkere lunch, kerstverhaal, ontmoeting en gezelligheid.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Wel graag opgave van tevoren bij Dineke Hoving, tel. 5254272, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom!

VDA
De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar zal zijn op dinsdag 9 jan. om 14.30 in De Ark. Het programma is nog niet bekend.
Welkom! Gerda ten Berge.

Afscheid van Egbert Smit
Egbert Smit heeft de laatste jaren in onze gemeente gewerkt als kerkelijk werker, samen met Frieda Jager. Aan het eind van dit jaar loopt zijn aanstelling af. Deze zal niet vernieuwd worden, omdat daar geen geld voor is vrijgemaakt in de begroting van de Protestantse Gemeente in Groningen en omdat Egbert zelf te kennen heeft gegeven dat hij nu wil stoppen. Wij zijn hem dankbaar voor het werk dat hij onder ons heeft gedaan, en zullen dat ook zeker onder woorden brengen bij zijn afscheid, in de dienst op zondag 28 januari (het lukte niet een eerdere datum te vinden). Omdat hij nog vakantiedagen had is hij inmiddels met zijn werkzaamheden gestopt. Hij ging ook maandelijks voor in onze diensten en zal dat tot onze vreugde in het komend jaar ook nog een aantal malen doen.
Dit betekent dat we nu de wijk voor de pastorale contacten opnieuw moeten indelen. De regel is nu dat Frieda’s wijk bestaat uit de adressen met een postcode van 9722 AA tot en met 9722 WD. Alle adressen met een andere postcode vormen mijn wijk. Een aantal van de mensen die door Egbert regelmatig werden bezocht zijn door Frieda en mij op een andere manier ‘ingedeeld’, zij zijn daar door Egbert van op de hoogte gesteld. Wij wensen Egbert alle goeds en zien uit naar de dienst op 28 januari!
ds. Peter Buikema

De bloemen
3/12     Heer en Mevr. Mesander, Helperzoom 385.
            Mevr. Cremer, Chopinlaan 11.
10/12   Heer Danhof, Maartenshof.
            Mevr. Post, Groenendaal 21.

Bedankt
Ik moest de gemeente van De Ark bedanken voor de bloemen en de kerstattentie van Dhr. Danhof. Hij woont op woning 5a op Noord in Maartenshof.
Groeten van Corrie Glade.

In memoriam Gijs Dingemans
Op 8 december is Gijsbert Dirk Jan Dingemans overleden. Hij werd geboren op 1 januari 1931 en was hervormd predikant en hoogleraar praktische theologie aan de RUG. Zijn boek De stem van de Levende is voor velen een bron van inspiratie. Hij geeft daarin een visie op het christelijk geloof in gesprek met de hedendaagse cultuur en wetenschap die een vernieuwing betekent voor de theologie. De begrafenis heeft plaats gevonden in Rinsumageest op zaterdag 16 december. “Opgenomen in de gedachtenis van God en mensen” schreven zijn vrouw, kinderen en (achter)kleinkinderen op de rouwkaart. Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.
ds. Peter Buikema

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei