De zondagsbrief van zondag 3 september 2017

Bij de vieringen
Zondag 3 september is er een gezamenlijke dienst met de Immanuelkerk in De Ark om 10.00 uur, voorganger is ds. Jannet van der Spek.
Zondag 10 september gaat Egbert Smit voor in De Ark om 10.00 uur.

Diaconale collecte "Familie in de buurt"
Het U.M.C.G. richtte op 22 sept. 2003 het fonds op om familie van ernstig zieke patiënten, indien nodig, financieel te ondersteunen bij reis- en verblijfkosten: "Familie in de buurt".
Het UMCG voert zeer specialistische behandelingen uit. Het ziekenhuis behandelt patiënten uit heel Noord Nederland, maar ook uit de rest van het land of uit het buitenland.
Patiënten komen bijvoorbeeld naar het UMCG voor ingrijpende en langdurige behandelingen, zware operaties, transplantaties enz. Juist voor die patiënten is bezoek van familie van groot belang. Als een familie langer moet blijven kunnen de kosten fors oplopen. Het fonds wil daar financiële steun en uitkomst bieden voor mensen die deze kosten niet kunnen dragen.
Een gift van u voor dit fonds is zeer welkom.
Namens de diaconie: Henk Vos.

Informatie nieuwe deurcollecte
In de periode van 1 september tot 1 maart is de opbrengst van de deurcollecte bestemd voor Stichting Leergeld. Het doel is u niet onbekend, we hebben eerder voor Leergeld gecollecteerd.
Nog even in het kort. In de gemeente Groningen leeft 20% van de kinderen in armoede! Voor deze kinderen is Leergeld een vangnet, ze zet zich in voor de kinderen, om door 'meedoen' het kinderen mogelijk te maken hun talenten te helpen ontwikkelen, zodat zij nu en later ook meetellen in de samenleving. Kinderen die 'meedoen' maken sociale contacten, leren met elkaar om te gaan, wat voor een ander over te hebben, hoe te winnen en te verliezen. Kinderen die deze dingen niet leren komen tekort. Zij dreigen in een sociaal isolement te komen met voor nu en later ernstige problemen voor het kind en de samenleving.
Leergeld geeft haar bijdrage voor bijv. een schoolreisje, leermiddelen, meedoen met sport of muziekles of zomerkampen.
De diaconie beveelt deze collecte zeer bij u aan.
De diaconie.

Ontmoetingsgroep jongeren
Sinds kort is er een ontmoetingsgroep gestart met een tiental leden van de Immanuelkerk/De Ark in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Met regelmaat komen we bij elkaar om in gesprek te raken, uit te wisselen en verdieping te vinden in ons geloof. Start onder voorbehoud op donderdagavond 7 september. Nieuwe mensen van harte welkom. Schroom niet om contact op te nemen met Sigrit Jansma-van den Hoorn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Arkkoor
Vrijdagmiddag 8 september hebben we weer onze eerste zangmiddag in De Ark van 15.00 uur tot 16.30 uur onder leiding van Chris van Bruggen.
Iedereen is van harte welkom.
Tineke Wieringa (050-5256030)

VDA
Dinsdag 12 sept. is onze eerste bijeenkomst voor dit nieuwe seizoen. We ontmoeten elkaar weer en bespreken wat op tafel komt voor het komend seizoen. We beginnen om 14.30 uur. Tot ziens!
Gerda ten Berge

Startzondag hoopvol onderweg
De startzondag op 17 september staat in het teken van de voortgaande ontmoeting van De Ark en de Immanuelkerk. We richten onze blik naar buiten en naar binnen. We delen onze inspiratie en kijken op creatieve wijze naar de toekomst. De opzet is wat anders dan anders.
Programma:
9 uur ontvangst met koffie en thee
9.30 carrousel en creatief aan de slag
10.45 morgengebed
11.30 gemeentefoto en koffie met taart
12.15 lunch
De kinderen en tieners hebben hun eigen programma. Er is kinderoppas (0-4) vanaf 10.45 uur. De kinderkerk (4-12) start om 9.30 uur. De tieners beginnen om 10.45 uur.
Allen hartelijk welkom!

In de Immanuelkerk en De Ark hangen lijsten waarop u kunt aangeven wat u wilt maken: taarten voor bij de koffie, hapjes, salades en andere heerlijkheden voor bij de maaltijd. Daarnaast is er hulp nodig voor het opruimen en afwassen. Ieder kan dus zijn of haar talent inzetten!

De voorbereidingscommissie
Zangers gevraagd voor de gezamenlijke cantorij.
Op dinsdagavond 5 en 12 september om 19.30 uur oefent de cantorij Immanuelkerk om 19.30 uur de liederen voor het morgengebed op startzondag 17 september o.l.v. Judith Oosterhoff. Zangers uit De Ark en Immanuelkerk worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

The Future in our Hands
In de noordelijke wijken van de stad Groningen voeren De Fontein, De Bron en de Nieuwe Kerk actie voor Gambia.
Jan en Didy Steenhuis, een enthousiast echtpaar uit Zuidhorn, zijn al jaren betrokken bij een schooltje en een medische post in Gambia.
Nu gaan de ZWO commissies voor oktober 175 tasjes vullen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Er is een lijstje met spulletjes die eenvoudig zijn aan te schaffen en zeker ook niet veel hoeven te kosten.
Toen ik van deze actie hoorde, leek het me leuk om mee te doen!
In Noord vonden ze dat prima, zodat ik nu een beroep op u ga doen. U krijgt een tasje mee met een boodschappenlijstje. Let wel, u moet, hoewel de verleiding groot is, er geen extra spulletjes in stoppen, want we willen graag dat ieder kind ongeveer hetzelfde krijgt.
Vandaag is er een voorbeeldtafel in de Immanuëlkerk en de volgende zondag in De Ark. Eind september verzamelen we de tasjes weer!
Veel plezier met uitzoeken van de spulletjes en het vullen van de tasjes.
En alvast hartelijk dank.
Namens de diaconie van De Ark.

De bloemen
23/7      Mevr. Nijhuis, Nolenslaan 21
30/7      Dhr. Smit, Haydnlaan 117
6/8        Dhr. Harms, Helperkerkstraat 28a
13/8      Dhr. Boskma, Saaksumborg 17
20/8      Mevr. Nijdam, Schubertlaan 16

In memoriam
Op 19 juli is overleden Arend Buiter op de leeftijd van bijna 91 jaar.
Arend Buiter woonde aan de Chopinlaan 56 samen met zijn vrouw Janny.
Hij werd geboren in Staphorst en overleed, na een verblijf van twee weken, in De Brink. Arend Buiter was een zakenman en in die hoedanigheid deed hij het heel goed. Hij was soms een twijfelaar wat zijn geloof betrof. Het niet zeker weten of God er zou zijn in het leven na dit leven. Hierover schreef hij kleine stukjes proza. Hij was niet een echte prater en toen zijn geestelijke vermogens het langzaam lieten afweten was een gesprekje moeilijk. Zijn vrouw, dochter, schoonzoon en kleindochters stonden dicht om hem heen. Zijn dierbaren waar hij zo van hield en die zo van hem hielden. Arend Buiter is rustig ingeslapen. Na een afscheidsdienst op 25 juli in De Ark, hebben we hem naar zijn laatste rustplaats gebracht, Esserveld te Groningen. Dat de herinneringen aan Arend Buiter de familie tot troost mogen zijn en dat de troost van God hen mag bemoedigen.
Frieda Jager

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei