De zondagsbrief van zondag 30 april 2017

Bij de diensten
Vandaag gaat ds. R. Fortuin-Reijntjes voor, het Arkkoor werkt mee aan de dienst.
Zondag 7 mei is er om 10.00 uur een dienst van Schrift en Tafel met ds. Peter Buikema als voorganger. Er is nevendienst.

Liedmiddag met Henk Jongerius in De Ark te Groningen
In De Ark (Haydnlaan 46 in Groningen) is op zondagmiddag 7 mei a.s. een liedmiddag rond het nieuwe liedboek van Henk Jongerius ‘Voor wie gedenken’.
Henk Jongerius geldt als een van de belangrijkste vernieuwers van de liturgie in Nederland, zijn werk wordt gezongen in tal van katholieke én protestantse gemeenschappen. Veel liederen van hem zijn opgenomen in het Nieuwe Liedboek en in de liedbundel Zangen van zoeken en zien.
Jongerius heeft steeds gewerkt vanuit een grote liefde voor de traditie en de Bijbelse teksten, en heeft daarbij ook steeds over liturgie nagedacht, geschreven en cursussen gegeven. Op 7 december 2016 vierde Henk Jongerius zijn 75e verjaardag en zijn 50 jarig priesterschap. Deze dag is gevierd met de presentatie van 3 nieuwe boeken met zijn verzamelde liturgische gezangen, met meditaties en een bundel over liturgie.
Aan de liedmiddag in De Ark werken diverse musici mee. Allereerst Theo Menting die cantor is van het klooster van Henk Jongerius in Huissen. Hij zal met ons enkele Psalmen die getoonzet zijn door André Gouzes instuderen. Daarnaast de musici Peter Rippen, Anneke van der Heide en Chris van Bruggen. Zij zullen een aantal van de 64 liederen van Peter Rippen en Chris van Bruggen instuderen die in het boek ‘Voor wie gedenken’ zijn opgenomen en ze worden daarbij ondersteund door een projectkoor.
Henk Jongerius zal een kort referaat houden over zijn visie op liturgie.
De liedmiddag van zondag 7 mei begint om 15.00 uur en zal eindigen met een Vesper waar Henk Jongerius in zal voorgaan. Alles is om 17.30 uur afgelopen.
De nieuwe boeken van Henk Jongerius zijn tijdens de liedmiddag verkrijgbaar.
De toegang is gratis (collecte bij de uitgang). Een ieder is van harte welkom.
Organisatie Kunst in De Ark.

Hulp bieden
Een paar uur van jouw tijd kan een groot verschil maken in het leven van een ander!
Wil jij je inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement? Meld je dan aan om zaterdag 17 juni een tuin op te knappen bij iemand die daar zelf niet toe in staat is. Met bemiddeling van Stichting Present gaat dan een groep vrijwilligers van onze gemeente tussen 9.00 en 15.00 uur aan de slag. Meer informatie vind je op de website van Stichting Present. Je kunt je aanmelden tot 5 mei bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Niels Kristensen en Reinilda Neijmeijer.

Ringleiding
Een tijdje geleden waren er wat klachten over de slechte verstaanbaarheid van sprekers vanaf het liturgisch centrum in de kerkzaal van De Ark. Dat gold voor kerkgangers met een gehoorapparaat die gebruik maken van de ringleiding in de kerkzaal. Daar is actie op ondernomen door de ringleiding te testen en door aan het begin van een dienst in februari kerkgangers te vragen om problemen bij Tineke Wieringa te melden. Sinds die tijd is het stil gebleven, iedereen is blijkbaar weer tevreden. Mocht iemand toch problemen hebben met de ringleiding, meld het dan. In het algemeen kan dan snel worden vastgesteld of het aan de ringleiding ligt, aan het gehoorapparaat of aan de slecht werkende afstemming van beide.

Agenda

zo apr 18 - 10:00 -
dienst in de Ark 18 april 2021
zo apr 25 - 10:00 -
dienst in de Ark 25 april
zo mei 02 - 10:00 -
dienst in de Ark op 2 mei
zo mei 09 - 10:00 -
dienst in de Ark op 9 mei
zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei