De zondagsbrief van zondag 31 mei 2015

Bij de viering van zondag 31 mei
Vandaag is er een orgeldienst. Het is zondag Trinitatis, waarop we er bij stil staan wat het betekent dat we God leren kennen als Vader, Zoon en Geest. We zullen onder andere aandacht geven aan de woorden uit Johannes 16 over de Geest die ons de weg zal wijzen naar de volle waarheid. Jan-Arjen Mondria speelt orgelbewerkingen van Johann Sebastian Bach (1685-1750) over het Trinitatislied ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ en nog enige bijzondere liedbegeleidingen en orgelverzen. Ds. Peter Buikema is de voorganger.

Gemeenteberaad
De wijkraad van De Ark nodigt u allen van harte en met nadruk uit om deel te nemen aan het gemeenteberaad dat na afloop van deze dienst plaatsvindt. In dit beraad wordt het concept beleidsplan aan de orde gesteld dat de Algemene Kerkenraad heeft laten opstellen. Waarschijnlijk hebt u er al iets over gehoord of gelezen. Het is een concept waarover in allerlei kerkelijke verbanden gesproken is of nog wordt gesproken. Ook in de twee laatste vergaderingen van onze wijkraad hebben we hierover uitvoerig gepraat.
Omdat ook uw mening telt, willen we graag met u als gemeente over het plan van gedachten wisselen. Het is belangrijk, want het gaat tenslotte over de toekomst van de protestantse gemeente in deze stad en over de toekomst van onze eigen wijkgemeente. Uw commentaar en suggesties ter verbetering worden meegenomen in onze reactie naar de Algemene Kerkenraad.

Afscheid ds. Sjaak van den Berg
Vanmiddag om 14.00 uur neemt ds. Sjaak van den Berg officieel afscheid van zijn gemeente in een dienst in de Martinikerk. Op 1 juni zal hij beginnen aan zijn nieuwe baan: directeur van de IZB. Gemeenteleden en collegae uit de hele PGG hebben hem leren kennen als een betrokken predikant met hart voor de kerk in haar volle breedte, helder in analyse, pastoraal en collegiaal. We wensen hem alle goeds!

Het Arkkoor
De laatste repetitie van dit seizoen is op vrijdag 5 juni. Zondag 7 juni werkt het Arkkoor mee aan de ochtenddienst.
Tineke Wieringa

Bij zondag 7 juni
Zondag 7 juni is ds. Buikema weer voorganger om 10.00 uur. Op het rooster staan Rechters 12:1-6 en Marcus 3:20-35, met onder andere Jezus’ woorden: “iedereen die de wil van God doet, is mijn broer en zuster en moeder”.

Het Immagazine
De tijd gaat snel en de commissie is al weer een eerste keer bijeen geweest voor het nieuwe Immagazine dat na de vakantie uitkomt! Deze keer een uitgave van de Immanuelkerk en De Ark samen. Mocht u tips voor activiteiten die wellicht het vermelden waard zijn of foto’s hebben, dan kunt u deze mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de voorbereidingscommissie, Dineke Hoving-Schat, tel. 5254272

Verhuisbericht
Mw. Leny Oudman, die lange tijd aan de Thorbeckelaan heeft gewoond, is na een verblijf in Winschoten verhuisd naar Leiden.
Haar nieuwe adres is: Robijnhof 1, kamer 307, 2332 KJ Leiden.
Zij is telefonisch bereikbaar: 06-10063137.

Belijdenis
Van de Protestantse Gemeente te Scheveningen kregen we het bericht dat ons gemeentelid Krijn Toet daar met Pinksteren belijdenis heeft gedaan. We verheugen ons er over dat hij zich op die manier met Christus en zijn gemeente heeft willen verbinden. Hij woont op Helper Brink 11a.

Agenda

zo aug 01 - 10:00 -
dienst in de Ark 1 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 08 - 10:00 -
dienst in de Ark 8 augustus
zo aug 15 - 10:00 -
Dienst Ark 15 augustus
zo aug 22 - 10:00 -
dienst in de Ark 22 augustus