Deurcollecte

Met ingang van 2 maart is de opbrengst van de deurcollecte bestemd voor een nieuw doel. De afgelopen jaren hebben we vaak gekozen voor projecten/doelen in Afrika en Azië, het komende halfjaar is de opbrengst voor een project in Oost-Europa en wel in Moldavië: “Levensreddende zorg voor kwetsbare ouderen in Tintareni”.

In Moldavië werden alleenstaande ouderen het hardst getroffen door de economische crisis. Velen hebben slechts een pensioen van rond de 20 euro per maand, waar ze onmogelijk van rond kunnen komen. De overheid faalt in het aanbieden van ondersteunende diensten en familie is er niet of probeert te overleven in het buitenland en laat de ouderen aan hun lot over. Hierdoor raken veel ouderen ondervoed, zijn medicijnen onbetaalbaar en zijn ze niet in staat hun gas- en lichtrekening te betalen, waardoor ze ’s winters in de vrieskou zitten. Velen vereenzamen.

De Christelijke organisatie Bethania voorziet vanuit haar dagcentrum de kwetsbaarste ouderen in het dorp Tintareni van thuiszorg en een warme maaltijd. Bethania heeft ook het initiatief genomen om voor terminale ouderen een hospice op te zetten, zodat ze in hun eigen omgeving met mensen om zich heen waardig kunnen sterven.

Wij bevelen dit doel van harte bij u aan.

De diaconie

Agenda

zo mei 16 - 10:00 -
dienst in de Ark 16 mei
zo mei 23 - 10:00 -
dienst in de Immanuelkerk op 23 mei
zo mei 30 - 10:00 -
dienst in de Ark 30 mei